עצירות ממושכת לפעוטה

דיון מתוך פורום  כירורגיה קולורקטלית ופרוקטולוגיה

29/04/2019 | 09:21 | מאת: אנונימית

שלום רב, הבת שלי בת 3 וחודשיים וסובלת מעצירויות מגיל שלושה שבועות. בגיל שלושה שבועות היתה לה עצירות ולאחר מכן היתה עושה כמה חודשים אחת לשלושה ימים בלי עזרה של תרופות בכלל. בסביבות גיל 8/9 חודשים שהתחילה לאכול מוצרי חלב העצירות הסתדרה לה וכבר היתה עושה רגיל עד גיל 1.3 שהתחילה לאכול לא טחון והעצירות חזרה לה.. ואחרי כמה עצירויות כמו לידה היא היתה מתאפקת כמה ימים ואז היה לה עצירות מטורפת.. רופא בדק אותה ולא היה לה פיסורה ולא כלום הביא לנו נרות ואמר לנו להשתמש בנורמלקס.. ומגיל שנה וחצי היא עם נורמלקס עד היום (גיל 3.2) ניסינו לפני כמה חודשים להפסיק את הנורמלקס והעצירות חזרה אז חזרנו לנורמלקס העלנו את המינון ל6 גרם וגמלנו אותה מהטיטולים ונכון להיום היא גמולה ועם נורמלקס ללא עצירות ועושה כל יום או יומיים.. עכשיו השאלה שלי זה בגלל שקראתי באינטרנט שיש דבר כזה הירשפרונג השאלה אם יכול להיות שהסיפןר שלנו דומה ויכול להיות מתאים להירשפרונג? אני ממש בלחץ מזה והאם יש טעם בבדיקות כלשהן? האם להמשיך נורמלקס? תודה וסליחה על האורך

שלום רב, הסיפור יכול להיות מתאים להירשפרונג, אבל זה ממש לא אומר שזה הירשפרונג כמובן. יש טעם בבדיקות ובבירור כאשר ישנו חשד אמיתי. אני לא כירורג ילדים, לכן אני ממליץ שתפני להערכה מסודרת אצל גסטרואנטרולוג ילדים וכירורג ילדים.

מנהל פורום כירורגיה קולורקטלית ופרוקטולוגיה