כאבי פיסורה, לאחר ניתוח פיסורה.

דיון מתוך פורום  כירורגיה קולורקטלית ופרוקטולוגיה

14/04/2019 | 21:02 | מאת: גיא

שלום, לפני כחודש עברתי ניתוח פיסורה, חיתוך צידי של הסוגר. במהלך החודש היו לי כאבים שונים שפחתו עם הזמן. ביומיים האחרונים אני שוב מרגיש את כאבי הפיסורה ובעוצמה גבוהה. האם סביר שהפיסורה חזרה? האם סביר שהפיסורה לא נרפאה?

שלום גיא, כמה אפשרויות - ראשית, ייתכן שעדיין הפיסורה בתהליכי החלמה. בניתוח הרי לא נוגעים בפיסורה אלא מבצעים חיתוך של השריר על מנת להביא להרפייה בוהמשך באופן משני ריפוי של הפיסורה. ייתכן שהיו לך יציאות מעט קשות שגרמו לפציעה והתעוררות של הפסיורה. לכן במקרה זה יש להקפיד על ריכוך היציאות באמצעות שתיית נוזלים רבים, סיבים תזונתיים ולתת לזמן לעשות את שלו. 2. דבר נוסף שחשוב לשלול הוא שאין זיהום כגון אבצס באיזור הניתוח שגורם לכאבים שאתה מתאר. לכן בכל מקרה חשוב להיבדק בהקדם ע״י הרופא המנתח.

מנהל פורום כירורגיה קולורקטלית ופרוקטולוגיה