כאבי בטן עיוותים חזקים לא חולפים

דיון מתוך פורום  כירורגיה קולורקטלית ופרוקטולוגיה

09/02/2019 | 13:26 | מאת: עידן

שלום אני בן 27 יש לי כאבי בטן תחתונה קבועים די חזקים שלא חולפים בככל רק מחמירים הכאבים עיוותים ורק מחמיר לי כמעט שנה סובל מיזה והמצב רק מחמייר לי עברתי בירור לפני שנה 8 חודש סיטי בטן במעי הדק התפשלות טרנסטורית ללא חסימה בבטן שמאלית עליונה הודגם מבנה בצורת טרגרט בוצע אחר כך mri מעי דק לא ראו התשפלות רק כבד שומני בלוטת ערמונית מוגדלת וזהו עשו לי שיקוף אחר כך וכירוג אמר שמצד ימין זה נרא יפה ומצד שמאול לא ןאמר מעי גס שלי מורחב בחלקו וחלקו צר מדי קולנסקפיה לפני שנה וחצי תקינה האם כדאי לשלים סיטי אנגיגורפיה לראות שאין הפרעה באפסקת דם למעיים?ממש סובל אני כמעט כול יום במיון ולא מתיחסים אלי כי עברתי בירור בנוסף בשבוע אחרון כאבים באשכים גם ולחץ שם אוראולוג בדק אותי ולא מצא כלום...הכאבים לא חולפים לשניה רק מחמירים בנוסף אמר שבישקוף זה בעצם יוצר בטן ריקה של המעי הגס השמלאי באמת הכאב יותר משמאול אשמח ליעוץ תודה

שלום עידן, מה שאתה מתאר בהחלט מטריד ודורש בירור מרוכז במקום אחד. עשית הרבה בדיקות טובות שלא הצביעו בבירור על המקור לכאבים מהם אתה סובל. אפשר לעשות עוד בדיקות כמו סיטי אנגיוגרפיה או בירור למחלת fmf, ומחלת צליאק (בבדיקות דם). אבל אני חושב שהכי חשוב בשלב הזה שתפנה להערכה מסודרת ומרוכזת בבית חולים אצל רופא גסטרואנטרולוג או רופא כירורג. מישהו אחד צריך לעבור על כל הסיפור וכל הבדיקות ולהעריך את הבעיה ואיזה בדיקות נוספות כדאי לעשות. בסיטואציות כאלה כשלא מוצאים שום דבר בבדיקות לעיתים אף קיימת אפשרות ללכת לניתוח לחקירת הבטן (לפרוסקופיה חוקרת) כדי להסתכל בחלל הבטן ולראות האם יש הסבר.

16/02/2019 | 01:24 | מאת: עידן

שלום דוקטור היתי אצל רופא גסטרו הוא אמר עברת כול בירור כבר וקלנטקסקפיה לפעי שנה וחצי למרות שסימנןם החמירו מאוד מאז אני מפטל מכאבים 24 שעות ורק מחמיר סיטי בטן כירוג ישב על הצילומי סיטי וכולם תקנים רק ממצא התשפלות מעי דק ללא חסימה ומעי גס מורחב בחלקו וחלקו צר מדי עשו לי סיטי רגיל טמופגריה ממוחשבת וסיטי אנטוגרפיה שהראה רק כבד שומני ובולוטת ערמונית מוגדלת האם כדאי לשלים סיטי אנגיגרפיה יש יתרון בכך ?למרות שתי הסיטים התקינים רופא גסטרן הביא לי רק תרופה קולטול ואומר לי מעי רגיז כדאי לשלים אנגיוגרפיה עשיתי דופלקס של כלי הדם הבטן היה תקין

אני לא רואה מה סיטי אנגיוגרפיה יכול להוסיף. עשית כבר פעמיים סיטי (שגם בהם רואים את כלי הדם של הבטן), וגם דופלקס של כלי הדם של הבטן - לא הודגמה בעיה בכלי הדם. אם אתה ממשיך לסבול אתה צריך לשוב לרופא הגסטרו בבית החולים שמכיר אותך.

מנהל פורום כירורגיה קולורקטלית ופרוקטולוגיה