טחורים חיצוניים לאחר לידה

דיון מתוך פורום  כירורגיה קולורקטלית ופרוקטולוגיה

01/08/2017 | 19:17 | מאת: רוני

יש לי טחורים חיצוניים כבר יומים ואני אחרי לידה זה ממש כואב ואני לא יודעת מה לעשות . יש לזה תרופה ? משחה ? תוך כמה זמן זה יעבור ?

05/08/2017 | 11:29 | מאת: פרופ' עודד זמורה

רוני שלום, טחורים חיצוניים טרומבוטיים (עם קרישי דם) או בצקתיים לרוב נספגים עצמונית בהדרגה בטווח ממוצע של פחות או יותר שבועיים. מומלץ להקפיד על ריכוך יציאות בכלכלה עשירה בסיבים (ניתן להשתמש בתוסף סיבים טבעוני שניתן לרכוש בכל בית מרקחת ללא מרשם) ושתיה מרובה, או במוצרים מרככי יציאות אחרים כגון פגלקס ונורמלקס, המותרים לשימוש גם בעת הנקה. ניתן להשתמש במשחות מקומיות לטחורים להקלה סימפטומטית. אם יש החמרה כלשהי או אין הקלה בפרק זמן סביר מומלץ לפנות לכירורג קולורקטאלי / פרוקטולוג לבדיקה והכוונת הטיפול.

מנהל פורום כירורגיה קולורקטלית ופרוקטולוגיה