כאבים ברגליים

דיון מתוך פורום  תמיכה לסובלים מכאב כרוני

08/11/2007 | 21:30 | מאת: סלביה נגר

שלום, קוראים לי סלביה נגר ואני אשה בת 50 , מזה כשלוש שנים אני סובלת בעצם האיכלס שמקרין לי כאבים עזים לכפות הרגליים שלא מאפשרים לי לישון. אני עובדת במוסד לילדים מפגרים ששם אני נאלצת לעבוד קשה מאוד ולעמוד על הרגליים המון ככה כשאני חוזרת הביתה הרגליים שלי מכאיבות לי מאוד. הרופאים בקופת החולים לא התייחסו לתלונות ואכן ביקרתי אצל המון רופאים פרטיים, אף טופלתי במרפאת כאב. באופן פרטי שלמתי המון כסף, טופלתי בדיקור שיאצו,ריסוק,קיבלתי זריקות קורטיזון,כדורים נוגדי דלקת כמו: Tradcx Oxycomtum מורפיום Proxol 60Aroxaמ"ג למרות זאת, שום דבר לא הואיל. אנא ממך אם יש לך איזו מזור בשבילי.. בתודה נגר סלביה

09/11/2007 | 09:36 | מאת: דניאלה

סילביה שלום, אני מצטערת לשמוע על כאבייך וסיבלך. אני מבינה שאת נמצאת בטיפול ואכן נשמע שקיבלת מיגוון תרופות וטיפולים. אני מבינה את התיסכול מכך שלמרות הטיפולים עדיין יש כאב, אך פעמים רבות איזון כאב הוא תהליך ממושך, שדורש סבלנות, מצריך ניסיונות חוזרים, אכן יכול להיות מייאש ומתסכל לפעמים, אך אם רוצים להצליח להגיע לאיזון כלשהו בחיים עם הכאב, חשוב להתמיד עם מטפל אחד, במקום אחד, לאורך זמן, ורצוי שזו תהייה מסגרת של מרפאת כאב, ולא כאשר דברים לא מצליחים, לעבור מדבר לדבר, כי חשוב שיש רופא אחד שעוקב ומרכז את הכל. כמו"כ, לפעמים גם לאחר מתן של מיגוון תרופות לא מושגת הקלת כאב מלאה או אפילו מספקת כפי שהיינו אולי רוצים או מצפים, הבנתי שטופלת במירפאת כאב,ואין ספק שזה המקום המתאים להמשך טיפול, ואפשר יהיה לנסות לדוגמא מינונים אחרים או שילובים של תרופות, אם אולי תרופה בודדת לא עזרה אך יתכן ששילוב כן יעזור, למשל. שנית, יש לזכור, התרופות הן לא הכל בטיפול, שכן כפי שהבנתי עבודתך מבוססת על עמידה רבה שבוודאי גורמת להחמרה של המצב בכל פעם. חשוב במידת האפשר לנסות לעשות גם התפשרויות והתאמות אישיות, התאמה של נעל ומידרס זה דבר פשוט יחסית שיכול להקל . יש לנסות לתת את הדעת על הפחתה של שעות העמידה כדי להקל את העומס על הרגל. - (הפחתת שעות, ניסיון להשתמש יותר בכיסא /ישיבה בכל הזדמנות, אולי שימוש בקביים למשל יפחית מעמס מהרגל וכו'). כמו"כ אם עיקר הבעייה היא בלילה, אפשר להעזר בטכניקות של הרפייה, דימיון מודרך, מדיטציה וכד', שמסיעות גם להקלת כאב, לרגיעה ולשינה טובה יותר. סוף שבוע נעים וכל טוב, דניאלה

13/11/2007 | 14:00 | מאת:

הי סילביה יקרה, לא אחזור על דברים שכבר נאמרו - אין ספק שאת במצב קשה והרשי לי לומר לך כל הכבוד על כך שאת ממשיכה לעבוד, בתוך כל כאבי התופת הללו. כיום ניתן לקבל טיפולים רבים במרפאת כאב במימון של הקופות - היכן את כיום מטופלת? כשחשים ייאוש מכל הטיפולים שלא עזרו וכו', קשה באמת שלא לחוש תסכול וחוסר אונים כי אכן, אין זה פשוט. חשוב לדעת שגם אם ניסית כבר המון תרופות וטיפולים, לפעמים נתינת תרופה מסוימת שבעבר לא עזרה לך, בשילוב עם טיפול אחר יכול פתאום דווקא כן להקל ועל כן, כדאי להישאר עם ראש פתוח בעניין. כפי שדניאלה אמרה, חשוב להיות בטיפול במרפאת כאב טובה, היכן שאת סומכת על הרופאים. לגבי העבודה שלך - אולי כדאי לך לשבת עם הבוס שלך ולהסביר לעומק את המצב. להדגיש בפניו שאין את מנסה להתחמק מעבודה וכי את רוצה להמשיך לעבוד, אך צריכה לנסות לשנות דברים מסוימים בשיגרה, על מנת לסבול קצת פחות. כמובן שחוסר השינה בלילה לא מקל על העבודה למחרת ורק מגביר עוד יותר את הכאבים עצמם. גילו במחקר שגם כשמנעו מנשים בריאות לחלוטין שעות שינה לאורך שבוע, הם החלו לפתח כאבים כרוניים. כמובן שכשכה תשושים, קשה עוד יותר לעבוד. אני בכלל חושבת שהתשישות הולכת ומצטברת עם השנים של החיים עם הכאבים הכרוניים. שכחתי כבר מה זה להתעורר בבוקר רעננה אך שיניתי את הציפיות וכיום, לישון למשל כמה שעות ברצף זה הישג מרשים. הנושא של שינה הוא נושא מאוד בעייתי כשחיים עם כאבים כי כמובן שקשה לישון עם כל כך הרבה כאבים- קשה להירדם, קשה להישאר ישנים ברצף וכו'. אני חושבת גם שככל שלא ישנים, כך גם הגוף מתרגל לשיגרת השינה המינימלית ואנו גם מאמצים התנהגויות ליליות, שלא תמיד תורמות לשיפור השינה ולפעמים אף מחמירות את המסר שאנו מוסרים לעצמנו. באתר העמותה למאבק בכאב יש מאמרים על הנושא הזה שאולי יעניינו אותך. טוב, סטיתי קצת מהנושא אך אני חושבת שחשוב שתמשיכי בטיפול בכאב אצל מומחה טוב לטיפול בכאב ואולי תדברי עימו גם על רעיונות, במידה ויש לו, איך את יכולה להמשיך לעבוד מבלי להחמיר את מצבך הרפואי. תחזיקי מעמד וננסה לכוון אותך ככל שנוכל, מנדי