סרטן שד טריפל נגטיב גרורתי

דיון מתוך פורום  סרטן השד

28/09/2016 | 01:59 | מאת: מאיר

לרופאי הפורום הנכבדים שלום רב לאמי בת 53 היה ב 2004 סרטן שד ימין pr ו- er חיובי, ו her2 שלילי, טופלה באדריאמצין וטקסול והקרנות וכריתה חלקית, בתחילת 2015 חזר בשד ימין מסוג "טריפל נגטיב", התחילה בדוקסיל קיבלה רק 3 פעמים אך כמה שניסנו להקטין מינון התופעות לוואי היו קשות ונאלצנו להפסיק, עברנו חזרה לטקסול, עברה pet והיה נקי, עברה אח"כ כריתה מלאה, עכשיו בתחילת ספטמבר עברה pet חוזר והפעם גרורות באצטבולום ובאיליום, גרורות בכמה מוקדים בבלוטות לימפה בחלק העליון של הגוף, וגרורות בפלאורה של ריאה ימין כולל תפליט פלאורי, כמו"כ חשד לגרורה ב mri שד שמאל, וכן חשד בבדיקת fna לסרטן בבלוטת התריס. השאלה שלי היא כזאת הוצע לנו כמה סגנונות טיפול והוסבר לנו בכל אחד מהם היתרונות והחסרונות, ואנו לא יודעים במה לבחור גם מצד יעילות מבחינה מחקרית וגם מצד רעילות א. קסלודה ב. קרבופלטין עם גמזר ג. קרבופלטין עם אווסטין ד. הלאבן ה. אפשרות להיכנס למחקר בקיטרודה במידה pdl1 חיובי כמובן שלמרות הרצון לעזור אני מבין שאי אפשר לתת מענה טיפולי בפורום בלי להיכנס ממש לתוך התיק, אבל אני מבקש מהבחינה המחקרית מה הטיפול היעיל ביותר תודה רבה רבה ממש

28/09/2016 | 23:59 | מאת: ד"ר אירינה קוצ'וק

מאיר שלום, סרטן שד גרורתי מסוג triple negative מחלה לא פשוטה לטיפול. רוב הטיפולים לא נבדקו אחד מול השני לכן קשה להגיד איזה אופציה הטובה ביותר. לפי קוים מנחים של איגודים האונקולוגיים החלטה על טיפול כימי תלויה בטיפולים הקודמים, תגובה לטיפול קודם ותופעות לוואי של הטיפול. המשלבים וטיפולים בהוצעו לכם הראו יעילות במחלה גרורתית ואפשר להתחיל מאחד מהם. קסלודה הוא טיפול יחסית קל, פומי עם תופעות לוואי יחסית קלות קרבופלטין וגמזר - גם הראו יעילות בסרטן שד גרורתי כולל טריפל נגטיב, אך מדובר בשילוב של שתי התרופות ותופעות לוואי יותר משמעתיות קרבו+אווסטין - התוצאות הטובות של השילוב של טיפול כימי וביולוגי היה עם שילוב של טקסול ואווסטין - זה המשלב שרשום בירופה וישראל הלאבן נבדק במספר מחקרים מול טיפולים כימיים אחרים ( כתרופה בודדת, לא משלבים) בקוים מתקדמים של הטיפולובאנליזה של מספר מחקרים הראה יתרון משמעותי ב הישרדות לעומת טיפולים כימיים אחרים במיוחד בטריפל נגטיב במחלות עם אפשרויות מוגבלות תמיד כדאי לשקול להכנס למחקר. בגידולים טריפל נגטיב עם ביטוי של PDL1 תגובה לטיפול בקטרודה היתה כ 18%. כמו כן לאור סיפור של אימא - סרטן שד פעמיים בגיל צעיר, טריפל נגטיב כדאי לבדוק נשאות גנטית וגם כן יש אפשרות להיכנס למחקרים כמו שכתבת במסגרת הפורום קשה להתיחס לכל הנקודות ואם קשה להחליט תתיעצו שוב עם רופא של אמא כדי לחדד יתרונות וחיסרונות של אפשרויות ולבחור טיפול שיתאים לה בברכה

מנהל פורום סרטן השד