מבקש מידע עד לפגישה עם אונקולוג.

דיון מתוך פורום  סרטן השד

22/07/2018 | 11:07 | מאת: רוני

שלום רב, אמי חלתה בסרטן השד לפני 20 שנים(לא יודע מה הסוג),נותחה\הקרנות, מאז היתה בריאה. עברה לאחרונה ביאופציה עקב הימצאות גוש, לצערי חיובית, מצורפת תשובת הביאופציה, מחכים לפגישה עם אונקולוג, עד אז: מבקש עזרה בפיענוח התשובה וכן לדעת: 1. האם זה סוג סרטן העובר בתורשה ? 2. מה האגרסיביות של הגידול ? 3. Grade2 זה "טוב" או רע ? 4. להבנתי היא לא נושאת את החלבון HER2, זה "טוב" ? 4. האם יש טיפולים חדישים יותר מניתוח הסרה\הקרנות ? קראתי על צינור קטן שמחדירים שנותן מכת קור לגוש ומחסל אותו ? תודה.

22/07/2018 | 11:14 | מאת: רוני

BREAST LEFT TRU CUT BIOPPSY INVASIVE DUCTAL CARCONOMA, Grade 2 Ki-67: about 15-20% positive tumor cells ER: About 90% strongly positive tumor cells PR: About 50% moderately to strongly, 15-20% weakly positive tumor cells Her-2NEU: Negative (0+1 Antibody: Pathway anti her-2/neu(4b5 rabiit monoclonal primary antibody , VENTANA Methodology : The antibody is used to automated immunnostaining : Ventana interception of staining to aid differtnatation of 0,1+,2+and 3+ ataining.

23/07/2018 | 20:33 | מאת: פרופ' דינה לב

ערב טוב ראשית כל למה אתם נפגשים קודם כל עם אונקולוג ולא עם כירורג?? לגבי שאלותיך: 1. אין סוג אחד ספציפי של סרטן שד העובר בתורשה. כדי לדעת באם אמא נשאית של מוטציה בגן המעלה סיכוי להתפתחות סרטן שד (אותה יכולה להעביר בתורשה) היא תזדקק ליעוץ ובירור גנטי 2. מבין סוגי סרטן השד, זה המכיל רצפטורים הורמונליים חיוביים וHER2 שלילי, כמו בתשובה של אמא, נחשב כבעל התנהגות ביולוגית יחסית פחות אגרסיבית. אך כמובן צריך להתיחס לכל גידול לגופו. 3. Grade 2 הוא דרגת התמינות בינונית 4. אכן HER2 הוא שלילי בפתולוגיה של אמא. ראה תשובתי למעלה 5. ניתוח (ובהתאם לנרחבותו קרינה אם צריך) ולפעמים כימוטרפיה באם זקוקה כמו גם טיפולים אנטי הורמונליים הם הטיפולים המקובלים. הטיפול הקבע בקונטקסט האישי של כל מטופלת בבריאות, דינה

24/07/2018 | 11:57 | מאת: רוני

תודה על תשובתך. אמי בת 75, פעילה,בריאה מלבד זאת. היה לה גוש סרטני באותו שד לפני 20 שנים רק במקום אחר, ע"פ ממוגרפיה, הסרטן הקודם נקי היום. הבנתי שסרטן חוזר באותו שד מומלץ לכריתת שד ? אבל נאמר לאמי שמיכוון שהמצב של השד נראה טוב, גידול קטן 1 ס"מ , HER2 שלילי , רצפטורים הורמונליים חיוביים, והשד לא נפגע מההקרנות הקודמות , יבצעו : IORT + LUMPECTOMY , ולאחר הניתוח טיפול תרופתי לטרוזול. רציתי לשמוע את התרשמותך מהטיפול במומלץ וכן עד כמה IORT יעיל ומומלץ. תודה רבה.

24/07/2018 | 21:45 | מאת: פרופ' דינה לב

אכן בעבר גידול חוזר בשד היווה אינדיקציה חד משמעית לכריתת שד אך בשנים האחרונות המדיניות השתנתה והוכח כי בנסיבות מתאימות, כמו זו של אמך, ניתן לבצע ניתוח משמר שד וקרינה (קרינה תוך ניתוחית או חיצונית). התכנית שהוצעה היא הגיונית ועל פי הנתונים שפירטת נראית מתאימה בבריאות, דינה

25/07/2018 | 16:45 | מאת: רוני

תודה פרופסור על תשובתייך. אמא גם סובלת מ אוסטאופורוזיס, להבנתי הכדור המוצע :לטרוזול , יחמיר את המצבף שכן הוא מונע את יצור אסטרוגן הדרןש לבניית סידן. רציתי לדעת מה פרוטוקול הטיפול הרפואי המוצע כאשר המטופל כבר סובל אוסטאופורוזיס ? וכן, האם יש תרופות אחרות, גם אם לא בסל הבריאות , שיש להם פחות תופעות לןןאי ? ובוודאי לא יחמירו אוסטאופורוזיס . תודה רבה.

27/07/2018 | 10:27 | מאת: פרופ' דינה לב

בהיותי כירורגית אשמח באם תפנה את השאלות הללו לאונקולוג המטפל באמא שיעבור בקלות, דינה

מנהל פורום סרטן השד