סרטן שד TRIPLE NEGATIVE

דיון מתוך פורום  סרטן השד

15/04/2018 | 12:26 | מאת: שלי

שלום פרופ' לב, אני בת 42, לפני 4 שנים חליתי בסרטן שד, שלב 1 טריפל נגטיב (בלוטות נקיות). גוש בגודל 7 מ"מ שהוצא בלמפקטומי ואז 4 טיפולי TC. מייד עם סיום הטיפולים עברתי כריתה דו"צ ושחזור (נשאית BRCA1) והוצאתי את השחלות. מאז במעקב צמוד - אחת ל-1/2 שנה ממוגרפיה ו-US וכל 1/2 שנה MRI. בסוף 8/17 MRI שהיה תקין לגמרי. לפני יומיים ממוגרפיה ו-US. ממוגרפיה תקינה אבל ב-US נראה גוש סולידי בקוטר 5 מ"מ. הביופסיה שעברתי אישרה שמדובר בגידול ממאיר TN (המתאים לנשאות שלי). עברתי ניתוח לפני שלושה שבועות. בפתולוגיה 0.8 מ"מ, ללא חדירה ווסקולרית, שוליים נקיים (0.6 ס"מ גבול קרוב). בדיקת פט סיטי לפני הניתוח תקינה וגם MRI שד שהדגים רק את הגוש הנ"ל. יש לי 2 שאלות: 1. מה הסיכוי שמחלה חוזרת בגדם שד שנכרת ושוחזר? האם יתכן שארית מהגידול הקודם (לפני 4 שנים) למרות שמדובר ב-TN שמטבעו גדל מהר? 2. יש התלבטות לגבי פרוטוקול הטיפול: רופא אחד מציע 4 טיפולי AC + הקרנות ואחד אחר מציע 4 AC ו-12 טיפולי קרבו+טקסול + הקרנות. האם האופציה השנייה אינה אגרסיבית מדי? תודה רבה ושבוע טוב

15/04/2018 | 20:21 | מאת: פרופ' דינה לב

הי שלי, בניתוח לכריתת שד, במיוחד עם שחזור שאז משמרים עור, לא ניתן לבצע כריתה של כריתת השד במלואה ועל פי הספרות כ10% מרקמת השד נותרת ועל כן, במיוחד בנשאיות, אך גם בנשים שאינן, הסיכון להשנות יורד משמעותית אך אינו מגיע לאפס וחזרה בגדם על כן אינה נדירה. לפי התיאור שלך, סוג הגידול והעובדה שהגידול הראשוני היה קטן ונכרת בשוליים נקיים סביר יותר כי מדובר בגידול חדש ולא בגידול שארי. לגבי הטיפול הכימוטרפי, בהיותי כירורגית ולא אונקולוגית, אמליץ שתחזרי לאונקולוג ותתיעצי שוב לגבי היתרונות והחסרונות של שני הפרוטוקולים וכך תוכלי לקבל החלטה שקולה בבריאות, דינה

מנהל פורום סרטן השד