הרבה גרורות בעצמות השלד
דיון מתוך פורום סרטן השד
סרטן השד שלב 1, סהכ 8 מ"מ גידול, לא נצפו בלוטות נגועות. ניתוח, הקרנות וחזרה לשגרה עם ממוגרפיות, אולטרא , ביקורות ומה שצריך כל השנים האלה והשדיים נקיים לגמרי מאז. 9 שנים מאוחר יותר, תוך חודשיים שלושה מתפתחים כאבי גב קשים,לאחר מלחמות רבות של האשה שזעקה שמשהו בודאות לא בסדר, נערכו פט סיטי ומרקרים שמראים גרורות רבות מאד בעצמות השלד. אני שואלת: היתכן??? מה שוות כל הבדיקות וההנחה שהאשה בריאה ושמחה על כך, כאשר עם השנים מתפתחות בשקט מופתי גרורות בעצמות. איך יתכן כי האונקולוגים לא עושים בדיקות ביקורת לנשים ע"מ לגלות אם באמת הכל בסדר???
התשובה מורכבת וארוכה לפורום הזה. לא אענה בשם כל האונקולוגים, אבל ככלל לא עושים בדיקות כשהאישה מרגישה טוב. וכשהיא לא מרגישה טוב או שכואב לה או שמשהו בבדיקות דם או בבדיקה גופנית לא בסדר - מבררים. הסיבה העיקרית לכך היא שבדיקות וביקורות לא מונעות את הופעת הגרורות אלא רק מגלות אותן יותר מוקדם, כשגילוי מוקדם כזה לא בהכרח גורם לטיפול יעיל יותר או משנה את מהלך המחלה בטווח הרחוק. אין ספק שלא צריך להגיע למצב שהאישה זועקת מכאבים אלא לברר כשיש חשד הכי קטן.
תודה על התגובה המפורטת. אם יש הרבה גרורות בשלד, אך לא בכבד ולא בריאה וכמו כן מחר היא מתחילה תרופה נסיונית חדשה ש 20 נשים בארץ מתחילות (את יודעת מה שם הכדור? זו תרופה שנמצאת בגמר המחקר ואושרה ע"י fda) ואמרו לה שתוך שבוע וחצי תהיה הקלה. האם זה יאריך חיים? אני יודעת שרפואה לא אוהבת לנבא, אך עם התרופה הזו, האם המחלה הופכת לכרונית ותוחלת החיים ארוכה?
אני לא יכולה לענות על זה בלי שום נתון אחר על האישה, אבל בהחלט הטיפול הביולוגי צפוי להאריך את משך התגובה לעומת טיפול הורמונלי לבד.