טיפול באפיניטור וארומזין

דיון מתוך פורום  סרטן השד

16/03/2017 | 14:56 | מאת: מיכל

שלום רב בעקבות התקדמות המחלה (מחלה הורמונלית מפושטת לעצמות. רצפטורים גבוהים לאסטרוגן ופרוגסטרון) לאחר טיפול בפסלודקס, האונקולוגית הציעה טיפול משולב של אפיניטור וארומזין. רציתי לשאול בקשר לכך 3 שאלות: 1. הבנתי שהטיפול הזה לא קל (ממה שקראתי באינטרנט). האם זה נכון, ומהן תופעות הלוואי העיקריות? 2. לכמה זמן בערך הטיפול הזה אפקטיבי? את הפסלודקס קיבלתי כ-8 חודשים. האם הטיפול הזה יכול להחזיק ליותר זמן? 3. אחרי שהטיפול הזה ממצה את עצמו, האם יש עוד אופציות הורמונליות או שעוברים לכימו? תודה רבה מיכל

22/03/2017 | 22:13 | מאת: ד"ר רינת ברנשטיין

הי לרוב לטיפול הזה יש יותר תופעות לוואי מאשר לפסלודקס, אך זה לא מוחלט. יש נשים שלא מרגישות הבדל משמעותי לעומת טיפולים אחרים, כך שזה מאוד אינדיבידואלי, כמו בכל טיפול תרופתי. עיקר התלונות הן חולשה, פצעים בפה, או פריחה. לגבי הזמן - אין דרך לדעת. יכול להיות יותר, יכול להיות פחות - תלוי בסבילות שלך, ובאופי המחלה. לגבי אופציות אחרות אחרי - תלוי מה קיבלת לפני הפסלודקס. יש אופציות של טיפולים ביולוגיים במסגרת מחקר לפני שעוברים לכימותרפיה, טיפולים הורמונליים אחרים. האם בדקו אם את מתאימה למחקר? מקווה שיהיה קל...

מנהל פורום סרטן השד