שיקום ממחלת נפש

דיון מתוך פורום  צ'י קונג - טיפול בתנועה

03/08/2005 | 15:18 | מאת: אחיין

למנהל הפורום ! אנצל את הפורום לשאול על שיקום דוד שלי בן 33 שהיה מאושפז תקופה ארוכה בגלל מחלת נפש . כיום הוא בשלב שיקומי .הוא מתגורר בדיור מוגן ועובד במשתלה כ- 4 שעות ביום . אנו מחפשים לו פעילויות נוספות בשאר שעות היום שיעזרו לו להשתקם ולחזור לחברה . האם הצ'י קונג או הטאי צ'י יכולים לסייע לו בתהליך השיקום . תודה מראש

03/08/2005 | 16:20 | מאת: יעקב

צי גונג זה דבר מדהים מה שזה עושה לנפש זה דבר בלתי יתואר, אבל סבלנות המורה שלי היתה נירה רבינוביץ. אני מברך אותה כל יום מחדשץ

03/08/2005 | 16:21 | מאת: יעקב

צי גונג זה דבר מדהים מה שזה עושה לנפש זה דבר בלתי יתואר, אבל סבלנות המורה שלי היתה נירה רבינוביץ. אני מברך אותה כל יום מחדש.

שלום ! אימוני צ'י קונג וטאי צ'י יכולים רק לעזור ולסייע בתהליך השיקום לדודך וזאת משלש סיבות : א . הרפואה הסינית עליה מסתמכת פעילות הצ'י קונג הטיפולי ,מזהה בדרך כלל (!) במחלת נפש , מצב של סטגנציה אנרגתית שיש לפזרה . ניתן לפזר סטגנציה זו בעזרת תרגילי צ'י קונג המיועדים לכך . כמו כן , ניתן להסביר את הגורמים למחלת נפש בגלל אי-איזון אנרגתי במספר איברים . ניתן לאזן אותם אנרגתית . אם תציין את שם מחלת הנפש , ניתן להתאים תרגילים ספציפים לדודך . ב. חלק מהשלב השיקומי ,הוא הקניית בטחון עצמי הנידרש להתערות מחדש בחברה .אימוני צ'י קונג יעודים יגרמו להנעת אנרגיה בגופו דבר שיעצים את אישיותו ויקל עליו את ההתמודדות עם קליטה מחודשת בחברה . ג. רכישת מיומניות חברתיות ,זו מטרה נוספת שיש להשיג אתה בשלב השיקומי עם חזרתו לחיי שיגרה עם מינימום הפרעות . השייכות וההתערות בקבוצת צ'י קונג ,שמתקיימת בה דינמיקה חברתית ,אופיינית לקבוצת אימון ,תעזור להשיג מטרה זו . מומלץ מאד שהאפקט הזה יהיה בליווי מנחה מקצועי על בסיס שיחות ,יום לאחר האימון ,בכדי למנוע סטרסים ומתחים מיותרים העלולים להיווצר אצלו . תודה ליעקב שהוסיף כאן את חוות דעתו מניסיונו האישי , כך אני מבין ! נכון , הצ'י קונג היא פעילות בעלת עוצמה !

מנהל פורום צ'י קונג - טיפול בתנועה