מחלת ריאות וקוצר נשימה

דיון מתוך פורום  צ'י קונג - טיפול בתנועה

06/08/2005 | 22:54 | מאת: שלומי ג.

אני סובל כמעט שנה ממחלת סי.או.פי.די וגם יש לי קוצר נשימה בזמן מאמץ .גילי הוא 49 . אני רוצה לעשות פעילות התעמלות אבל לא יכול בגלל המחלה . בעלון הבריאות האחרון של עמותת המחלה שלי שיוצא בגרמניה יש המלצה ללמוד טאי צ'י לחולים במחלה שלי . הייתי מבקש את המלצתך בענין זה . בכתבה מוסבר שזה התעמלות שמתאימה לחולים במחלה הזו וזה גם יכול לעזור עם הבעיות של המחלה .

שלום שלומי ! c.o.p.d = מחלת ריאות חסימתית כרונית . להמלצה שהופיעה בעלון בריאות אותו קראת, יש בסיס . אני לא יודע בדיוק מה מצבך הפיזי בעקבות המחלה , אך ככלל אימוני טאי צ'י ויותר מזה , אביו : הצ'י קונג הטיפולי ,מתאימים לסובלים ממחלה זו ,במיוחד בשלביה הראשונים . שתי סיבות להמלצה : א. הצ'י קונג הטיפולי , מציע מגוון רחב של תרגילים לחיזוק אנרגיית הראות .חלק מהתרגילים מלווה בדמיון מודרך ,דבר שמוסיף מימד נוסף לתירגול . כמו - כן , חלק מתרגילי חיזוק הראות , ניתן לבצע בישיבה ,מבלי לפגוע באפקטיביות הגבוהה של התירגול . ב . הטאי צ'י והצ'י קונג ,הם סוג פעילות גוף ,שנחשבות לסולידיות מבחינת מאמץ פיזי אך אפקטיביות מבחינת השפעתן . אז הנה לך אפשרות פעילות הנעת גוף ללא מאמץ פיזי רב מידי. אגב , אין צורך בציוד מיוחד, כך שמעבר לאימון קבוצתי או שיעור פרטני עם מורה , תוכל (למעשה , צריך !) לבצע את התרגילים בעצמך בביתך . גם אימון קצר בהתאם ליכולת , הוא יעיל . אני מניח שאתה במעקב רפואי צמוד ; חובה עליך להיוועץ עם הרופא המטפל !. שלומי , איחולי הטבה והחלמה !

מנהל פורום צ'י קונג - טיפול בתנועה