המאמר בנושא לקויי למידה

דיון מתוך פורום  צ'י קונג - טיפול בתנועה

04/08/2005 | 13:29 | מאת: ליאור חיימוב

הי גרשון מצטער שפיספסתי אותך . תודה על ההפניה למאמר , מעניין . אני רוצה עוד... האם יש ניסיון מעשי בטיפול? אשמח לשמוע ליאור

שלום ליאור חיימוב ! מעודד ומשמח אותי מאד ,שאתה כמנהל מוסד חינוכי מהגדול באזורך ,מגלה ענין במאמר העוסק בקשר של טאי-צ'י וצ'י-קונג טיפולי, לבעיות לקויי למידה .(למעונינים , המאמר בלינק משמאל ) . אני מקווה שזה ניצוץ שיתפתח ללהבה גדולה וחמימה שתיטיב עם הזקוקים לה; ושנראה את שיעורי הצ'י קונג והטאי צ'י משובצים במערכות השעות באופן טבעי בין שיעור מתמטיקה לאנגלית . כל מנהל שינהג כך ,יזכה לעלייה באחוזי ההצלחה במבחני הבגרות וירידה משמעותית במתחים שקיימים באופן טבעי במוסדות החינוך . יש לדעת ,ששיטת הצ'י קונג קיימת קרוב ל - 4,000 שנה ,וזה אומר משהו על יעילותה ותרומתה של השיטה ; שאם לא כן , היא היתה נמוגה ונעלמת כבר מזמן ! אבל לא ! לגבי שאלתך הנוספת : מכיוון שהפורום לא נושא אופי פירסומי , אלא ממוקד בנושא טאי צ'י וצ'י קונג ככלי טיפולי לבעיות גוף-נפש ; לא אפרט כאן את רקורד הטיפולים שלי או של כל מטפל אחר בתחום . לגבי מאמרים , בקרוב יתפרסם כאן מאמר חדש, שבודאי אתה כמו אנשי חינוך אחרים, ימצאו בו ענין רב . אני מקווה לראות אותך ,כמנהל וכמי שעוסק בשעות הפנאי בספורט אתגרי ; ואת הצוות החינוכי שלצידך ,יותר ויותר בפורום .נראה שתוכלו לתרום כאן רבות - בעצה ,שאלה ,הרהור,מחשבה .....אתם מוזמנים ! כל טוב - גרשון קום

06/08/2005 | 16:05 | מאת: ליאור חיימוב

גרשון שלום תודה על תגובתך. הניסיון שמעניין אותי קשור בטיפול בתלמידים לקויי למידה . אם קיים כזה בעבר אשמח לשמוע על תוצאותיו . אם מתרחש כזה בימים אלה אשמח לחוות אותו מקרוב. התאור שלך של לימודי צ'י קונג בין שעורי האנגלית והמתמטיקה , מסקרן אותי. איך מגיעים לשם?? ליאור

מנהל פורום צ'י קונג - טיפול בתנועה