שיטות טיפוליות בתנועה

דיון מתוך פורום  צ'י קונג - טיפול בתנועה

25/03/2012 | 07:17 | מאת: Diyana L.

לא מבינה ענין עקרוני אחד אשמח לתשובה כשמדברים על טיפול בתנועה (צ'יקונג יוגה וכו') למה מתכוונים מבחינת הכלים הטיפוליים עצמם

שלום- כלי העבודה הטיפוליים בשיטות התנועה הטיפוליות השונות שונים במגוון ובעוצמה. לגבי תנועה בסגנון Shin-Sen-Do אותה אני מתרגל, מלמד ומטפל - היצע הכלים הטיפוליים הוא נרחב ומגוון מאד. חלק מהתרגילים מכוון לשיפור ושיכלול תפקודי שלד גוף , חלק אחר מהתרגילים מכוון לטיפול בתסמינים מנטאליים. לא רק שמגוון התרגילים בסגנון זה נרחב אלא שקיים מגוון דרכים לבצע כל תרגיל בהתאם לאתגר הטיפולי או/ו התרגולי. לדוגמא : ביצוע תרגילים במקצב מהיר או איטי. ביצוע התרגיל בקווים ישרים או מעוגלים ועוד ועוד. כמו כן יש להזכיר שקיים פורמט נשימתי ייחודי לשיטה שין-סן-דו המשולב בביצוע התרגיל דבר המעצים את התרגול המוטורי. תוכלי לקרוא על כך עוד באתר "תנועה טיפולית גרשון קום". חפשי בגוגל. בברכה- גרשון קום רכז קורס תנועה טיפולית במכללה האקדמית בוינגייט.

מנהל פורום צ'י קונג - טיפול בתנועה