אובד בסבך המגוון

דיון מתוך פורום  צ'י קונג - טיפול בתנועה

06/02/2011 | 11:11 | מאת: אייל

שלום רב, אני "מרגיש" ומאוד רוצה לתרגל טאי צ'י או צ'י קונג, אבל הלכתי לאיבוד בתוך שלל האפשרויות שמצאתי ברשת. חברים שביקשתי המלצתם דווקא הפנו אותי לצ'י קונג האם תוכל להבהיר ההבדלים בין שניהם? האם יש קבוצות תרגול לצ'י קונג באזור רמת גן -גבעתיים? תודה

שלום- הטוב ביותר להתנסות. לא רק בין טאי צ'י לצ'י קונג אלא גם בין מספר סגנונות בטאי צ'י ומספר סגנונות בצ'י קונג. לאחר מכן תוכל להחליט. זה לא המקום כאן להשוואה מעמיקה בין טאי צ'י וצ'י קונג אבל מה שכן אפשר ברמת האיזכור לכתוב שמבחינה פרקטית אימון טאי צ'י מבוסס על לימוד קאטה - רצף תנועות. לאחר מכן בחלק מהקבוצות ניתן ללמוד את האפליקציות הלחימתיות והבריאותיות של תרגילי אלה. לגבי צ'י קונג, בדרך כלל האימון מבוסס על לימוד מגוון תרגילים קצרים למטרות איזון ובחלק מהסגנונות לתרגילים יש הכוונות לחימתיות. בהצלחה - גרשון קום

מנהל פורום צ'י קונג - טיפול בתנועה