תרגול ... המבוצע בעזרת האזור התחושתי במוח

דיון מתוך פורום  צ'י קונג - טיפול בתנועה

14/01/2010 | 22:47 | מאת: תמר התמרה

גרשון שלום, קראתי בשקיקה את מאמרך בנוגע העצמה אישית באמצעות הצ'י קונג אבל הפסקא אודות שפת הגוף ובמיוחד המשפט "תרגול זה, המבוצע בעזרת האזור התחושתי במוח האחראי על מאפייני היציבה שלנו..." לגמרי לא ברור לי ואפילו קצת מעורפל (ואני דוקא מכירה את השפעת התנועה על המוח ולהיפך). תוכל בבקשה להסביר למה אתה מתכוון ב"אזור התחושתי במוח"? בתודה מראש תמר

שלום אני מבין שאת מתכוונת למאמר שלי המופיע כאן מימין בספריית המאמרים , תחת השם "טיפול בתנועה להעצמה אישית". המאמר הוא חלק מתוך עבודה אקדמית מקיפה וכוללת יותר של מספר אנשים,שמובלת על ידי ד"ר אורלי קיים,הנכתבת במכללת וינגיט; בנושא העצמה של סטודנטים תת משיגים על סמך עבודה מעשית . כשקוראים מאמר- מתמצת , צריך להבין שהנושא שלו הוא הכותרת שלו. זה לא ספר . זה מאמר - מתמצת ; ולכן, טבעי שבמאמר מופיעות נקודות כאלה ואחרות רק ברמת האיזכור התומכות (ברמת האיזכור-כאמור) בנושא המאמר; כמו ענין הנוירולוגי שהוא כאן תת סעיף בתוך סעיף של המאמר. מאמר - מתמצת בהיותו מתומצת (היקף של 1000 מילים כמקובל), אמור בין השאר לגרות את הקורא ולשלוח אותו למקורות נוספים להרחבה.ראי כאן בסוף התשובה הפניות לקריאה נוספת וכמובן יש עוד הרבה מקורות אחרים.... מה שאני יכול להציע לך זה שני דברים : 1.בסמסטר אביב (סוף החודש הבא. פברואר) בבית ספר לרפואה אלטרנטיבית "מדיווין" של מכללת וינגייט, יתקיים קורס סמסטרייאלי, המיועד למטפלים מהתחום הקונבנציונאלי והאלטרנטיבי, בנושא "תנועה טיפולית" שאני ארכז והעביר אותו. העניין הנ"ל גם הוא יידון בקורס קצת יותר לעומק. את מוזמנת להצטרף. 2. דבר נוסף שאני יכול להציע לך זה הפניות לשלושה מקורות ביבליוגרפים שיאירו לך בהרחבה בנושא האזור התחושתי לעניין תנועה טיפולית. 1.Shrington,C.S(1960). The integrative Action of the Nervous System . Cambridge: Saunders. 2.Spirduso , W.W (1978).Hemispherich Lateralization and orientation in compensatory and voluntary movement , In: Stelmach , G.E. Information processing in Motor Control and Learning. New York : Academic Press. 3.Swarts, L.(1978). Role of Kinaesthesia in arousal and learning behavior. Perceptual and Motor Skills , 1219- 1225 שבוע טוב – גרשון קום . http://www.youtube.com/user/GershonKum#p/a/u/0/ZlZk1qsEfyE

17/01/2010 | 13:09 | מאת: דינה

היי גרשון כייף לקרוא את התשובות שלך מעמיקות וטובות כמו המאמרים בהצלחה בפתיחת הקורס בווינגייט

17/01/2010 | 14:37 | מאת: תמר התמרה

גרשון שלום, א.קודם כל תודה רבה על תשובתך המפורטת והמושקעת. ב. בחרתי לענות לך במייל האישי כי ודאי אין הנושא מעניין את כל קוראי הפורום והוא תת סעיף בתוך סעיף. ג. אני התכוונתי בדיוק למה ששאלתי: " ....האזור התחושתי במוח האחראי על מאפייני היציבה שלנו..." - היכן נמצא אותו אזור? כנראה שמה שאני יודעת על מיקומו של האזור התחושתי במוח אינו זהה למה שאתה מתכוון. ומתוך כך שאלתי, כדי לדייק את הב?נ?תי ולמנוע בלבול. סליחה גרשון על כך שאני קצת חורגת מהנושא העיקרי של המאמר - אולם מאחר וגם אני עוסקת בהשפעת התנועה / המוטוריקה על הלמידה, ההתנהגות, הרגש - תקציר המאמר (כפי שהוא מובא בפורום) עניין אותי מאוד. מודה לך שוב ואשמח לקבל תגובה תמר

מנהל פורום צ'י קונג - טיפול בתנועה