תנועתית לשיפור השנינה ?איך זה מסתדר ?

דיון מתוך פורום  צ'י קונג - טיפול בתנועה

02/12/2009 | 11:40 | מאת: Ram סטודנט

פעילות תנועה אמורה להמריץ ת'מחזור הדם ולעורר אז למה תנועה טיפולית מומלצת לשינה טובה יותר עם מינמום הפרעות. להבנתי זה אמור להפעיל את האדם ולהפריע לו דווקא בשינה. איך זה מסתדר ? תודה מראש על התשובה

02/12/2009 | 11:42 | מאת: Ram

שלום תנועת צ'י קונג ייעודית - עליה המטפל התנועתי צריך להחליט בהתאם לאבחון המטופל - בהחלט עשייה להקל על הפרעות שינה. המיקרים הנפוצים ביותר : 1. תרגילים לפני השינה לצורך "הנעה" במקרה של רגשות מודחקים כמו כעס , תיסכול או סןג אחר של מתח אחר; הצפים ועולים בשינה , כשהתודעה האובייקטיבית שלטת ואינה מוסחת על ידי התודעה הסובייקטיבית. 2. תרגילים "ממרכזי אנרגיה" בעיקר אלה ממשפחת אלמנט המתכת בשלוב תרגילים ממשפחת אלמנט המים; בכדי להרגיע ולמרכז אנרגיות שנמצאות בפיזור במידה והמטופל מצוי לפני השינה בסערת רגשות , "שמחת יתר" ,התמודדות עם סימפטום היפראקטיביות . 3. תרגילי צ'י קונג שיש בהם אלמנט של מתיחת מרידיאנים עשויים גם הם להשפיע לטובה על איכות השינה . במהלך השינה אנו מתמודדים כפי שציינתי בסעיף 1 עם התודעה - האוביקטיבית המציפה חוויות ומחשבות מהעבר , על נקודות ציר הזמן (כלומר מהיום , מאתמול ... מתקופת העוברות ). הפאזה האנרגטית שלנו אמורה לנקז את מכלול החויות שלעיתים מוגדרות כקשות ונוקבות שעולות בשינה על ידי התודעה האוביקיטבית. לכן, מומלץ להכין את המערך האנרגטי שלנו בעזרת מתיחת מרידיאנים ואפשרות הזרמת יעילה של צ'י בהם .זה יועיל מאד להכיל ולנקז את ההתמודדות עם התודעה האובייקטיבית עד כמה שיש צורך למטופל . בהזדמנות זו, אם כבר מדברים על איכות שינה - אני תמיד ממליץ לאחרים ,וכך גם אני נוהג ללא קשר לתירגול צ'י קונג ; להוציא מחדר שינה מכשירים אלקטרונים כאלה שמפיקים אנרגיה אלקטרומגנטית שלא תורמת לאיכות ולטוהר השינה. תייחדו את חדר השינה לאהבה ושינה . טלביזיות - out , מכשירי טלפון ניידים - out , מיכשור אלקטורני לקטילת מעופפים מטרידים גם כן - out . זיכרו ! השינה זה הרגע בו אנחנו מוותרים על הבקרה האישית , על האגו ,על הפוזה.... הרגע בו אנחנו מאפשרים לעצמינו להתמזג עם היקום תוך רפיון והרגעות. צריך להשתדל מעט להשגת החוויה האישית הזו, למען בריאותינו הפיזית והנפשית. בברכה- גרשון קום

מנהל פורום צ'י קונג - טיפול בתנועה