סרטן

דיון מתוך פורום  צ'י קונג - טיפול בתנועה

29/11/2009 | 20:13 | מאת: נוני

האם ואיך צ'י קונג יכול לעזור או להקל בהתמודדות עם מחלת הסרטן. תודה

שלום - עסקנו בנושא כבר רבות כאן בפורום . אסתפק בכך שאחזור ואציין שקיים מסלול טיפולי ייעודי בצ'י קונג לחולי סרטן המתקיים כאן בישראל כמו גם בעולם כולו. תוכלי לאתר בנושא זה עוד חומר רב בעזרת גוגל . תקלידי לדוגמה : cancer chi kong ; וכמובן אפשר צירופי מילים - נוספים. בחרי לך שם את המאמרים הרבים שתקבלי בהיבטים שיותר מעניינים אותך. לשאלות ממוקדות יותר את מוזמנת כאן או בתקשורת אישית בעזרת המייל שלי [email protected] בברכה- גרשון קום

02/12/2009 | 16:04 | מאת: סיני הראל

נוני שלום רב - אפשר גם אפשר כמייסד היחידה לטיפול בצ'י קונג באגודה למלחמה בסרטן שחוגגת עשור להווסדה. וכמטפל במחלקה האונקולוגית ברפואה משלימה בבית חולים איכילוב, ממליץ בהחלט להלן מאמרי: הצ'י קונג ככלי נוסף לטיפול בסרטן הרעיון לשלב צ'י קונג כחלק מאורח חיים בריא, הולך ותופס מקום מרכזי בעידן החדש. בסין, הצ'י קונג קיים מזה אלפיים שנה ומהווה הזדמנות נדירה ומקורית לטיפול בסרטן. הצ'י קונג ,ככלי בעל עוצמה – הוא שיטת תרגול סינית, המיועדת לווסת להזרים ולאזן מחדש את האנרגיה הטבעית הטמונה בגופנו. העולם המערבי נחשף לצ´י קונג אך ורק לפני 25 שנה. עד אז הוא נשמר בסוד במשך מאות שנים "כאוצר לאומי", השמור ביותר בסין. ההבדל יוצא הדופן של הצ'י קונג לעומת כלי הטיפול האחרים של הרפואה הסינית, הוא בדרישה למעורבות אישית של המתרגל בתהליך הבריאות הפיזית והנפשית של עצמו. אפשר לכנותו כ"אקופונקטורה עצמית". האמון בצ'י קונג מונע באופן עקיף מגוון רחב של בעיות ומחלות. כל אלו "פורקים את נשקם" של תאים חיסוניים האמורים להילחם בגידול. באופן ישיר הוא גורם לשיפור תחושת החיוניות שהיא תוצאה ישירה של שינוי יחס המתרגל למתחולל בתוכו. כיצד זה נעשה? מודל שיטת "גוו לין" – עליו מסתמך הלימוד, מבוסס על שיטה שהתקבלה כשיטה המובילה לטיפול בסרטן בסין. הומצא על ידי גברת בשם "גוו לין" שחלתה בעצמה בסרטן. השיטה מבוססת על שלוב ידע מהמסורת הסינית וניסיון מצטבר מבוקר ומתועד מהפארקים ומ"כפרי הבריאות" בסין. השיטה מדגישה את אפשרויות הטיפול "בהליכה מדיטטיבית". במאמר שהתפרסם על השיטה התברר כי התמורה הגדולה ביותר לבריאות, התחוללה בשל אופן הפעילות החברתית שנוצרה בקבוצות של גברת גוו לין. כיצד משפיעה תנועה טיפולית על עולמנו הפנימי? חידת המכונית והנהג: בנהגכם במכונית כדי להגיע ליעד מסוים, האם שאלתם את עצמכם אי פעם: מי לוקח את מי? אני את המכונית או המכונית אותי? שאלה טובה.. דוגמה זו שופכת אור על מערכת יחסי הגומלין בין גוף לשכל. ברור כי השכל (אני) בעל היוזמה הוא זה ששולט בגוף (המכונית). אך אם מתעלם השכל מאיתותי מצוקת הגוף, מתחיל תהליך שמוכר גם ביחסי עבודה: שביתה (מחלה), או במצב קיצוני יותר חידלון (מוות). מחלות- הן איתות של הגוף היכן וכיצד לשנות את התנהגות השכל כלפיו. נשאלת השאלה: כיצד נמנע את עריצות השכל על הגוף ונבטיח את בריאותנו? שתי תשובות לשאלה זו. תשובה ראשונה פשוטה לביצוע ואפשרית לכל אחד ואחד. היא מושגת על ידי חידוד הקשב לגופנו. הסינים מצאו שאם ניתן לגופנו תשומת לב של כ- 20 דקות כל יום, יהיה זה איתות לנפש - "היי, את לא פועלת לבד! את זקוקה לבריאותי ואני זקוק לתשומת לבך". חוזה זה נכרת כל בוקר בין שתי הישויות. שותפות אמיצה זו לא מובנת מאליה. היא תנאי הכרחי!!! אך הזדמנות זו ניתנת בכל האימונים הנפוצים, ומה המיוחד בצ'י קונג? מערכת החיסון: פיתרון או בעיה: תשובה שנייה, ייחודית לצ'י קונג והיא לאלה שחושבים שאפשר "להשתיק" את תגובת הגוף רק על ידי תרופות. הבעיה היא בכך שכל אחד מאיתנו חי בתוך סיפור סובייקטיבי, שאנו מספרים לעצמנו על עצמנו ועל העולם. הסיפור משפיע מיידית על המערך הכימי בגופנו, מה שגורם לבלבול ולמחשבות סותרות וטורדניות. בכך הוא פוגע ברגישות המערכת החיסונית שלנו שתפקידה לחסל תאי סרטן בגופנו. איך מחליפים את הסיפור? הדרך לשינוי אומרת: בחר לך סיפור אחר. נכון, היא לא קלה... מעטים מסוגלים לשנות תבניות נפשיות. הסינים מצאו דרך קלה האומרת: שינוי מבוקר של תבניות תנועתיות... יכתיב שינוי תבניות נפשיות. כיצד? הפטנט הסיני הוא גילוי צופן המרידיאנים, (המתווכים בין גוף לנפש) דרכם נעשית העבודה. סוד הקשר בין גוף לנפש הוא: שפת המרידיאנים. אותם ערוצים מסתוריים המתוחים לאורך גופנו. דרך תרגילי הצ'י קונג נלמדת שיטה של הזרמה תקינה של אנרגיה במרידיאנים לפי חוקים וסדרים מובנים. תרגול "סדרת תרגילים" פשוטה יוצק שינוי במערך הנפשי של כל אחד מאיתנו. כל שנחוץ הם החלטה ונחישות. חוק המאמץ המזערי לסיום, ראוי לציין כי החלק התנועתי מרכזי אך לא שלם. כדי להשלים את התמונה הזדקקו הסינים לשיטה שתדבר לגוף אך גם תחבר את האדם לסדרי הטבע השונים על הכדור בו אנו חיים. את זה יש לעשות באמצעות התבוננות והקשבה מעמיקים ל"קולות" הסביבה, כמו חיבור ממשי לקצב עונות השנה ולקולותינו הפנימיים. כל זה בשקט וללא מאמץ. התבוננות זו נקראת מדיטציה בשפת המזרח. היא בפני עצמה רק חלק מעולם גדול יותר. שילובה באימון הגוף נקרא "מדיטציה בתנועה" וזהו צ'י קונג. סיני הראל מנהל המגמה להסמכת מורים ומטפלים בצ'י קונג בבית-הספר להשתלמויות במכללת וינגייט http://chikong.wincol.ac.il/clips.htm מורה צ'י קונג מזה כ- 25 שנה, הוסמך ברפואה סינית- אקופונקטורה, ואמנויות לחימה במזרח הרחוק.

מנהל פורום צ'י קונג - טיפול בתנועה