תרגיל המוקסו

דיון מתוך פורום  צ'י קונג - טיפול בתנועה

22/08/2009 | 10:57 | מאת: בלה טוביאנה

גרשון שלום! שמי בלה, סיימתי הוראת צ'י קונג לפני שנה אצל סיני וכרגע אני מלמדת מזה שנה בכמה מתנס"ים.נהנית מאוד מהמאמרים שלך ולומדת מהם. בקרוב אתן סדנה ראשונה למטפלים בילדים עם קשיי קשב וריכוז.הייתי מאוד מבקשת, שתפרט איך אתה מעביר את תרגיל המוקסו, נראה לי תרגיל טוב גם להתחיל איתו את הסדנה וגם ללמד את המטפלים. תודה

שלום - א. תודה על המשוב. ב. מוקסו הוא תרגיל התרכזות קצר ועוצמתי. המילה מוקסו אוצרת בתוכה שתי מילים ביפנית : Moku = דממה So = מחשבה ובתרגום חופשי יותר : השקטת התודעה . ובתרגום עוד יותר חופשי :) הרחקה והסטה של "רעשי" היומיום שמטרידים את התודעה והתרכזות בפעולה .... התוודעתי לתרגיל הזה בתחילת ובסיום שיעורי השיאצו במכללת מדיסין וכיום באימוני האייקידו ; ובחלק מסדנאות הצ'י קונג . מניסיון , מומלץ יותר ממומלץ ללמד תלמידים עם בעיות קשב וריכוז מיומנות זו ולא יזיק גם את צוות ההוראה .... לגבי שאלתך/ בקשתך: הסבר - איך מבצעים ; אני נגד לימוד דבר כה עמוק כמו צ'י קונג - בהתכתבות. זו פשוט לא הדרך . אם תרצי אשמח להדגים לך. בברכה - גרשון קום

מנהל פורום צ'י קונג - טיפול בתנועה