שאלה על עדיפות טיפול

דיון מתוך פורום  צ'י קונג - טיפול בתנועה

26/06/2009 | 11:46 | מאת: אולגה

חבר שלי אחרי תאונה ועכשיו מתיחל שיקום בבית. הציעו לו הידרותרפיה אבל בגלל שהוא התאמן הרבה לפני התאונה בקראטה dan3 הוא מתענין על משהו בסגנון טיפולי מהמרזח כמו צ'י קונג שיקומי או טיפולי. אני מתלבטת בשבילו להחליט מה עדיף ואם בכלל אפשרי טיפול שיקום אחרי תאונה בצ'י קונג. (הפגיעות שלו בעיקר רגליים ).

שלום אולגה - א. הידרותרפיה זו שיטה שיקומית מוכחת ומקובלת (בעיקר אם אוהבים את המגע עם המים). אבל - החסרון היחיד של השיטה היא שהטיפול מתבצע בסביבה לא טבעית של האדם. במים. ב. לגבי צ'י קונג טיפולי: לא מכיר את המקרה הפרטי של החבר שלך ויחד עם זאת אציין שיש ניסיון של טיפול שיקומי של פגיעת גפיים לאחר תאונה בהתמקדות בשיפור הליכה מאוזנת . (הטיפול היה בשילוב עם פיזיותרפיה). ג. אם את מזכירה את העיסוק בקרטה ורצון למצוא שיטה תנועתית עם עקרונות דומים משהו; אז ברקורד הקלינקיה הטיפולי שלי אני שמח לציין שפקדו אותה לאורך זמן שני מתאמני קרטה (דרגות דן 1 ו-דן 2 : כשהאחרון,ייצג את ישראל גם באחת המכביות) - עם שני סוגי פציעות / פגיעות כרוניות שונות בברכה - גרשון קום

מנהל פורום צ'י קונג - טיפול בתנועה