מתיחה וגמישות כפיפה ופשיטה

דיון מתוך פורום  צ'י קונג - טיפול בתנועה

20/05/2009 | 12:13 | מאת: זמיר

מעונין להתאמן בשיטה רכה ונוחה (לא אירובי מדרגה וכו') בכדי להתאמן על מתיחות , גמישות , כפיפה ופשיטה. ניסיתי יוגה וזה היה איטי וסטטי מידי ובכל זאת עדיין מחפש שיטה בלי להזיע יותר מידי. מה עם הצ'י קונג מבחינת הדרישות ומה שאני מחפש ?

21/05/2009 | 18:51 | מאת: יוגב סטודנטית

היי אני רוצה לשאול עוד שאלה על כפיפה ופשיטה - מה החלק של עמוד השדרה בתנועות פשיטה וכפיפה.אם אפשר לציין פירוט לפי שמות החוליות מבחינת ההשתתפות שלהם בתנועות אלה .

שלום יוגב סטודנטית - חוליות צוואר - תנועת כפיפה עד 40 מעלות . תנועת פשיטה עד 75 מעלות.- לעמוד השדרה.מישור תנועה חיצי. חוליות מותניות - כפיפה עד 60 מעלות. תנועת פשיטה עד 35 מעלות לעמוד השדרה.מישור תנועה חיצי. כפיפה הצידה במישור תנועה חזיתי: חוליות צוואר - 40 מעלות בממוצע (ניתן להגיע ל - 45 מעלות). כפיפה בחוליות החזה ובחוליות המותניים (כל קבוצה לחוד)- 20 מעלות. בברכה - גרשון קום

שלום זמיר - כפי שציינתי כאן מספר רב של פעמים אני חוזר ומזכיר שקיימים מספר סגנונות צ'י קונג שנילמדים בארץ. בהתאם למה שאתה כותב אני מציע לך לבחור בסגנון פיזי (להבדיל מסגנון רך) שמלווה לצד העבודה הפנימית גם בעבודה פיזית. אני מצרף כאן טעימה קטנה מאד מאד (זה בקושי לחימום) בעזרת קישור לקליפ. תעשה "הדבק העתק" להתרשמות http://www.youtube.com/watch?v=vuZZ6F5PRFQ&feature=channel_page בברכה - גרשון קום

מנהל פורום צ'י קונג - טיפול בתנועה