שאלה על תנוחת מתיחה וגמישות

דיון מתוך פורום  צ'י קונג - טיפול בתנועה

20/04/2009 | 11:52 | מאת: יוגה טיפולית

היי למרות שזה לא פורום יוגה טיפולית אני רוצה לשאול בעקבות המאמר שלך שמצאתי באינטרנט בנושא אימון למען שלד בריא מה הדעה שלך או של כל מי אחר שיודע לגבי תנוחת המחרשה שמקובלת גם מחוץ ליוגה . אמרו לי שיש בה אלמנטים שיכולים להזיק .

20/04/2009 | 14:58 | מאת: ואלרי / וינגייט

מחרשה: תרגיל מתיחה שמתאים לרוב ענפי הספורט כתרגיל חימום בגלל שהוא מפעיל מספר רב של מיפרקים.מיועד למתקדמים. אם מבצעים לא נכון יכולה להיווצר בעיה

שלום – מה שכתבתי במאמר(צ'י קונג למען שלד בריא. המאמר מופיע מימין ) בין השאר, שהמתרגל האפקטיבי צריך להכיר את מנחי הגוף האפשריים לא רק ברמה התאורטית אלא גם ברמה הפיזית - ברמה המעשית. בענין זה כתבתי, שאם חלילה הגוף יחווה אירוע טראומטי כמו החלקה ,נפילה ממקום גבוה, תאונת דרכים ,והוא יישאב למנח זה או אחר, סביר שרמת הפגיעה תהה נמוכה אם דאגנו בימי שיגרה לאמן את הגוף במנחים האפשריים כך שזו לא תהה הפעם הראשונה שהגוף "נכנס" בתנאי טראומה למנח שלא מוכר לו. (כל הפרטים במאמר). לגבי תרגיל מתיחת המחרשה. אז כמו שמציין ואלרי , התנוחה היא מעט בעייתית ולדעתי אם לא חייבים אז אין טעם להכנס למנח זה. קיימים שני מוקדים עיקריים בעייתים במנח המחרשה: 1. לחץ על חוליות הצואר. 2. לחץ על הדיסקים שבין חוליות ע"ש –גב תחתון. יש הרבה תרגילי מתיחה מאד אפקטיביים ויחד עם זאת מהנים ובעלי פוטנציאל פחות בעייתי בהיבט בריאותי. אימון בטוח ומהנה – גרשון קום

22/04/2009 | 09:44 | מאת: ואלרי / וינגייט

לפעמים מכניסים את התרגיל הזה באימוני מתיחה בענפי ספורט באימונים ברמה גבוהה שם יש לחץ פיזי על הספורטיי על הקרקע כמו ההאבקות צריך הנחייה ממורה מאמן מוסמך

23/04/2009 | 09:58 | מאת: יוגה טיפולית

מנהל פורום צ'י קונג - טיפול בתנועה