השפעה על האנדותל

דיון מתוך פורום  צ'י קונג - טיפול בתנועה

08/04/2009 | 13:00 | מאת: מייק ארבינקה

בעיה של אוטם לבבי. עד כמה השיטה התנועתית הטיפולית כפי שזה מוגדר (צ'י קונג) יכולה לסייע בשיקום האנדותל ולשיפור מצבי . תודה מראש על התשובה

שלום – לשיקום האנדותל : צ'י קונג יעיל מאד ;בנוסף לעיסוק מתמיד באימון ספורט אירובי משולב עם אימון משקוליות וגומיות - מתיחה בחדר כושר , בפיקוח רפואי!. כאמור, ממליץ מאד במקביל לתרגל כשיגרה גם צ'י קונג למען הגברת מודעות גוף-נפש , תירגול נשימות, גירוי אנרגטי של איברים פנימיים ; ומעל הכל הפעלת הגוף במתינות ובהתמדה, גם בכדי "לקחת" אותו למנחי גוף שעד היום לא זכה להכיר. תירגול מתמיד ואמיתי בצ'י קונג יכול רק לסייע... ומאד ! חשוב לציין שקיימים מספר סגנונות צ'י קונג וגישות. מצא את זו שמתאימה לך ביותר . בריאות – גרשון קום

מנהל פורום צ'י קונג - טיפול בתנועה