מצב מנטלי וטיפול תנועתי

דיון מתוך פורום  צ'י קונג - טיפול בתנועה

01/03/2009 | 15:26 | מאת: ziv

ברצוני לדעת בבקשה אם טיפול תנועתי יכול לשנות מצב מנטלי ואם כן כיצד ?

שלום כן, אימון נכון של צ'י קונג עשוי לשנות מצב מנטאלי ומכאן אגב רעיון השימוש באימון צ'י קונג ככלי להעצמה אישית. שתי תשובות לעניין זה . א. הנחת היסוד הזו מתבססת על שתי הנחות יסוד אחרות. אחת, הטוענת שתנועת גוף היא למעשה בבואה של מצב נפשי ופיזי של האדם. והשנייה , האומרת שמצב מנטאלי גורם למצב פיזי. להוכחה והמחשת הנחת היסוד בעיקר הראשונה , בהרצאה שאני מגיש על ענין העצמה אישית בעזרת סדנת תנועה בסגנון צ'י קונג , אני מראה מצגת של תמונות בהם רואים תנועת גוף של מנצחים בתחרויות ספורט לצד תמונות של מפסידים. תמונות של תנועת גוף של אנשים המפגינים נוכחות במרחב כמו מאבטחים של אחמי"ם לצד תמונות של תנועות גוף של הומלסים וקבצנים שצילמתי בתל אביב. בעזרת שיעורי צ'י קונג תנועתיי ניתן להציף את עניין זה ברמה האישית של המתרגל להעלאת המודעות האישית שלו שזו נקודה חשובה ומכריעה לשינוי במצבו המנטאלי . ב. אימון צ'י קונג מתבסס גם על גירוי מרידיאנים (ערוצי אנרגיה בראיית הרפואה הסינית) פעולה היוצרת אפליקציות אנרגטיות להם משמעות מנטאלית לצד משמעות פיזית . לקריאת מאמר שנוגע בעניין הנ"ל , לחץ על הקישור המצורף : http://news.walla.co.il/?w=/18/1312281 או כאן : http://www.doctors.co.il/ar/7236/צ'י-קונג:+העצמה+גופנית+אנרגטית בברכה – גרשון קום

מנהל פורום צ'י קונג - טיפול בתנועה