צ'י קונג לקבוצת קרטה

דיון מתוך פורום  צ'י קונג - טיפול בתנועה

30/12/2008 | 19:41 | מאת: חי. מאמן קרטה

היתי בחו"ל לפני חודשיים וראיתי שם אימון חימום לפני האימון בקרטה כשהאימון חימום מבוסס על תרגילי צ'י קונג . לא הצלחתי להוציא כל כך מידע ולהבין איך ה אימון מתבצע ומה משיגים בו. זה נשאר לי בראש ואני רוצה לדעת אם יש מקום לפתוח אימון קרטה למבוגרים (18 ומעלה) בתרגילי צ'י קונג שיהיה מועיל לאימון קרטה עצמו . מה שראיתי בחו"ל נראה ליגה אחת מעל סתם אימון חימום . האם אני יכול ללמוד בארץ ואיפו צ'י קונג ? תוודה חי

שלום - א. בקבוצת אימון באייקידו בכפר הירוק (סנסאי אסף אביזוהר, דאן 3 ) נהוג להתחיל את האימון עם 30 דקות של תירגול צ'י קונג , באופן קבוע . לאחר מכן- שעה של אימון אייקידו בעצימות גבוהה יחסית .(סה"כ אימון - שעה וחצי). ב. אם אייקידו ,אז בהחלט נכון להכניס את זה גם לאימון קראטה . בכדי שתירגול הצ'י קונג יהיה יעיל ויכניס את המתאמן בצורה נכונה לאימון הקראטה מבחינה מנטלית ופיזית יש להקפיד על שני דברים : 1. תירגול צ'י קונג במטרה להניע אנרגיה ולהכין את המתרגל לאימון קראטה שיש בו קודים מנטליים שונים מחיי שיגרה. 2. בכדי שתירגול צ'י קונג יהיה יעיל גם מבחינה פיזית למתרגל הקראטה יש להקפיד לתרגל תרגילי צ'י קונג תנועתיים שיפעילו את השרירים והמיפרקים שלוקחים חלק באימון הקראטה עצמו . בדרך כלל הכוונה ל : מכלול כפות הרגליים , קרסולים , שוקיים , שרירי ירך אחוריים, מקרבי ירך , ארבעת הראשים של הירך , שרירי הירכיים ועכוז ,טורסו תחתון ,גב עליון , צוואר , שרירי חזה , כתפיים , זרועות , שורשי כפות ידיים ואצבעות . לגבי לימוד : אם הכוונה ללימודי תעודה - במכללת וינגייט . ואם הכוונה לצורך העשרה אישית - לקבלת המלצות אתה מוזמן לפנות אלי במייל או בטלפון (תקליק על התמונה שלי משמאל לקבלת הפרטים ) . בהצלחה ! - גרשון קום

02/02/2009 | 18:29 | מאת: אריק איזנמן

שלומות צ'י קונג לקבוצת קראטה הינו פשוט וקל מחד ומאידך פורומים של צ'י קונגים יחודיים לקראטה וקונגפו נלמדים כקאטה בפני עצמה( יש לקראטה ויש בקונג פו - דוגמא "ווקינשו" או "אי ביי בה" 108 התנועות הסודיות וכדומה.) יכול להיות שמורה בחו"ל פיתח תהליכי צ'י חימום ייחודיים לו ואז לא תמצא את זה במקום אחר. רוב תהליכי החימום או כולם המצויינים בסעיף 2 של גרשון ידידי, הכוללים מפרקים, שרירים וסיבולתשריר, לב וריאה משוייכים כאן לצ'י קונג אך כמו תמיד אחד יכנה אותם כצ'י קונג והאחר אחרת.אצלנו הם תרגילי חימום רגילים לחלוטין לכל הגילאים. קאטות ייעודיות לצ'י קונג יוצרות עיבוי והרחבה מהגוף פנימה והחוצה. הן כוללות נשימה מיוחדת, תנועת ידיים גוף ורגליים באיטיות והכוונה מנטאלית. אחרות משלבות תנועה איטית מכוונת יחד עם שינויי קצב ועוצמה. חלק אחר הינו שימוש בכוח המגן באמצעות נשימה,או נשימה ומתיחות בתהליך חולצת הברזל ואמות הברזל ועוד. בדר"כ לא מקובל לערוך אימון מנטאלי גוף נפש המחבר בתרגילי צ'י קונג את האדם לחלקיו השונים כחלק מתהליכי אימון תורות לחימה "קשות" בקבוצות. ברור שאומני לחימה בפני עצמם ולעצמם עורכים גם עורכים תרגילים כאלו כחלק בלתי נפרד מאומנותם, דרך חייהם. אתה יכול ללמוד זאת באופן פרטני עם גרנד מסטר ירון בנימיני בפתח תקווה אינטרנשיונל קראטה גוג' ריו ו במרכז מרכבה לאומנויות התנועה בהרצליה החניכים בקבוצות ברמת קבוצות שחורות ולעיתים חומות, לומדים תהליכים אלו מעת לעת בשיעור עצמו. בהצלחה אריק www.merkaba.org.il

שלום אריק - א. מתי תלמד להוסיף http://..... לפני כתובת האתר שלך שהיא תתפקד כקישור מה שמראה שאתה צריך להפגין כאן יותר נוכחות כי אתה שוכח מעת לעת שאתה מגיח לכאן :) ב. לגבי אימון צ'י קונג לפעילות קראטה- יש להבחין בין אימון צ'י קונג בתחילת האימון במהלך חצי השעה הראשונה , כאימון מכין; לבין סוג האימון שאתה מדבר עליו שהוא מה שמכונה אימון ייעודי והוא מתבצע לאורך זמן לצד אימון הקראטה. ג. להבדיל , אתה מוזמן להצטרף לאימון האייקידו שבקבוצה שבה אני מתאמן ולחוות אימון צ'י קונג שמתבצע אחרי אימון החימום ולפני אימון טכניקת האייקידו שמאופיין כפי שכבר ציינתי בעצימות אימון גבוהה יחסית. שמור על קשר , להתראות - גרשון

מנהל פורום צ'י קונג - טיפול בתנועה