קורדינציה

דיון מתוך פורום  צ'י קונג - טיפול בתנועה

29/11/2008 | 15:18 | מאת: רובי

לחבר שלי יש בעיה של קורדינציה שזה חלק מבעייה אחרת גדולה יותר של דיסלקציה . עכשיו השתחרר מהצבא ורוצה להשלים חוסרים כמו לימוד נהיגה , להשלים בחינות בגרות ללמוד קרטה ועוד ועוד הדיסלקציה מפריעה לו בהרבה דברים וגם הפריעה לו בהתקדמות בצבא כמו להתקבל לקורס פיקודי וכו אמרו לו שיתחיל להתאמן בטיפול בתנועה במטרה להתגבר עם החוסר קורדינציה שלו . אנחנו רוצים לדעת אם השיטה צ'י קונג יכולה לעזור לו

שלום - א. כן , בצ'י קונג כשיטת תנועה טיפולית יש מגוון מאתגר של תרגילים המשלבים אלמנט קורדינציה. ב. אני ממליץ להשתלב באימון צ'י קונג רגיל בכדי להסתגל לאט לאט לשיטה; ובהדרגתיות לשלב בהמשך גם תרגילים תנועתיים המכילים אלמנט של קורדינציה . ג. גם לגבי ההשלמות שאת כותבת עליהם : לימוד נהיגה , השלמת בחינות בגרות ובודאי הרשימה לא מסתיימת כאן.... ; לא להתנפל על כל המשימות בעת ובעונה אחת, אלא בהדרגתיות - שתבטיח מיצוי והנאה ולא ביצוע תזיזתי ומבוהל. להכוונה נוספת אשמח. בהצלחה - גרשון קום

מנהל פורום צ'י קונג - טיפול בתנועה