פעילות תנועה לגילאי גן 4-5 וחצי

דיון מתוך פורום  צ'י קונג - טיפול בתנועה

19/11/2008 | 09:36 | מאת: צילה

מעונינת לדעת אם השיטה הזו מקובלת להדרכה בגני ילדים לגילאי 4 עד חמש וחצי .

שלום – בכדי למצות את מירב התובנות האנרגטיות והפיזיות מתירגול צ'י קונג , נדרשות יכולות קוגניטיבית ומוטוריות שעדיין לא קיימות אצל בני 4 , 5 . אגב, בגילאים האלה גם מוקדם עדיין ללמד אותם תחומי תנועה אחרים שמאד מבוקשים אצל ילדים כדוגמת אמנויות לחימה כמו ג'ודו , קפוארה וכו'. מסיבות כלכליות כן נפתחות קבוצות אמנויות לחימה לילדים בגילאים אלה; אך מה שנלמד שם בשלב גיל זה, הם רק הבסיס המוטורי והרעיוני של הדיסציפלינה בה הם יתמחו בגיל מאוחר יותר . בינתיים זה יותר מבוא לג'ודו , לקראטה , לקפוארה וכן הלאה. בצ'י קונג זה אפילו קצת יותר מורכב . מי שמנסה להדריך צ'י קונג, גילאי 4 , 5 ואף יותר גדולים , זה בהחלט מבורך, אבל זה עדיין לא צ'י קונג אלא יותר מבוא לצ'י קונג. בברכה – גרשון קום

מנהל פורום צ'י קונג - טיפול בתנועה