התלבטות בין טאי צ'י לצ'י קונג

דיון מתוך פורום  צ'י קונג - טיפול בתנועה

15/10/2008 | 16:58 | מאת: אילנית כ.

אני מתעניינת לגבי תרגול בין טאי צ'י ל-צ'י קונג. (לא מעוניית לעסוק בכך, רק להתאמן).1. אני גם סובלת מיציבה לקויה וכאבי גב לצערי. התחלתי לעסוק לאחרונה בפילאטיס וחשבתי גם על תחום זה, בנוסף.2. כמו-כן, לא ממש הצלחתי להבין מה ההבדל בין אימון בטאי צ'י ל-צי קונג. 3.ובנוסף - אילו מקומות לאימון מומלצים באזור ראשון לציון?

שלום - את לא מפרטת לגבי סוג כאבי הגב אך יתכן שהם נובעים מבעיית היציבה שאת מצינת. את מוזמנת לדפדף קצת בדפי הפורום ולמצוא התייחסויות לענין הזה. לדוגמא אחת ההתייחסויות כאן בקישור המצורף : http://www.doctors.co.il/xFF-Read,xFI-1395,xPG-22,xFT-13774,xFP-13794,m-Doctors,a-Forums.html לגבי השאלה השניה : תוכנית אימון גולמית של טאי צ'י מתרכזת בלימוד ושיכלול הקאטה שהיא מעיין חבילת תרגילים הקשורים לזה לזה ולמתבונן מהצד זה נראה כמעיין ריקוד. לעומת זאת תוכנית אימון גולמי של צ'י קונג - תנועתי כפי שאני מתרגל ומלמד, מתבסס על מגוון רחב של לימוד תרגילים קצרים , במקצבים שונים . התירגול הוא בעיקרו סוליסטי בניגוד לטאי צ'י שם החלק האחרון של האימון בדרך כלל מתבסס על עבודה בזוגות לצורך תירגול נוסף של תרגילי הקאטה. לגבי אימון בראשל"צ : עכשיו זה הזמן הטוב ביותר לשאול את השאלה הזו מכיוון שכרגע אנחנו נכנסים סוף סוף לתקופת שיגרה ללא חופשות וחגים; ובזכות זאת עכשיו מירב הפירסומים בנושא חוגים ושאר פעילוית פנאי והעשרה. (הקבוצה שלי הקרובה ביותר לראשל"צ היא ברחובות ). בברכה- גרשון קום

16/10/2008 | 08:25 | מאת: אילנית כ.

איפה אני יכולה לברר פרטים לגבי הקבוצה/ות שלך ברחובות - ראשון ? (באינטרנט לא מצאתי).תודה מראש.

24/10/2008 | 15:47 | מאת: רון

יש קבוצת צ'י קונג חדשה במרכז הישראלי לטאי צ'י בדרום תל אביב www.taichi.co.il

מנהל פורום צ'י קונג - טיפול בתנועה