תיקון או שיפור הליכה

דיון מתוך פורום  צ'י קונג - טיפול בתנועה

14/10/2008 | 21:05 | מאת: עדינה רוזן

היי ברצוני להתענין על אפשרות שיפור הליכה שכרגע מוגדרת כהליכת ברווז לגבר בן 38 . שאלתי היא אם טיפול תנועתי יכול לסייע כאן בתיקון או שיפור ההליכה

15/10/2008 | 17:48 | מאת: צחי שוחט

שלום עדינה טיפול בתנועה מודעת אכן יכול לעזור במידה מסויימת. מנחי הגוף באומנות הטאי צ'י מלמדים את המתרגל מבני גוף נכונים במצבים שונים. במידה והמתרגל מוסיף מודעות מתמדת לכל עשייתו, גם בתרגול וגם ביומיום תוצאות העשייה גוברים. תרגול צ'י קונג סטטי גם יכול לעזור היות ובסוג תרגול כזה המתרגל "נאלץ" לעמוד במבנה נכון לאורך זמן, דבר ה"בונה" את הגוף מחדש ומשנה את מבנהו. הדבר החשוב ביותר הוא מודעות ושימת לב ביומיום. כל רגע ורגע, כל צעד וצעד, לכוון את הגוף למבנה הרצוי,להקפיד לעשות זאת לאורך זמן, עד שהתוצאה הרצויה מושגת מעצמה בטבעיות. אציין רק שתיקון מצב מעין זה יכול להיות מלווה בכאבים ברגליים, אף עד האגן, לכן רצוי להיות עם היד על הדופק ויחד עם זאת להתמיד ללא חשש גדול. בכל אופן יש לעשות הכל תחת שימת לב גדולה. מקווה שעזרתי במקצת. בהצלחה צחי שוחט http://www.pakhokpai.co.il/

שלום – בנוסף להתייחסות המעניינת של צחי שוחט אוסיף כמה נקודות ספציפיות לענין השאלה. בכדי שנדע שאנחנו מדברים על אותו דבר אז אני מבין שמדובר בהליכה עם תזוזות גוף מודגשות מצד לצד (הליכת ברווז ) וזה כמובן סגנון הליכה שאינו מומלץ. סגנון הליכה מומלץ הוא כזה שתנועת ההליכה צורכת מעט אנרגיה כך שהיא לא דורשת מאמץ מיותר, חלקה ומהירה ומבטיחה בסיס תמיכה יעיל לגוף . למה הכוונה ? אם נגדיר בסיס תמיכה במצב סטטי של עמידה, נזהה את כפות הרגליים כבסיס תמיכה כשקו הכובד עובר בין הרגליים כלפי מטה . לעומת זאת, במצב הליכה , בסיס התמיכה המזוהה על ידי מיקום כפות הרגליים משתנה מרגל לרגל; אם ההולך יוצר בסיס תמיכה רחב מידי בהליכתו , אזי תתקבל הליכה המצריכה תזוזה מוגזמת מצד לצד או כפי שזה מוגדר "הליכת ברווז" כסגנון ההליכה של הברווזים מי שראה ושם לב לכך. כיצד ניתן לתקן ? בתירגול צ'י - קונג ויותר מכך בטאי צ'י, מתרגלים הליכות בפורמט מסויים שהן חלק מהקאטה (תבנית תנועות). פורמט שמלמד אותנו מספר טיפים לביצוע הליכה יעילה המבטיחה תזוזת גוף חלקה ומהירה גם לכבדי משקל תוך חסכון באנרגיה . לעניין הליכת הברווז : המתרגל ילמד להניח כפות רגליים קרוב יותר למרכז הכובד ובכך לא לייצור בסיס תמיכה רחב ובזבזני . בסגנון זה נאפשר למשקל הגוף להשען לצורך ההליכה על רגל אחת המוכנה "רגל כבדה" או "רגל יאנגית" כאשר הרגל השניה (רגל קלה) פנויה לביצוע יעיל של הצעד. בהונות הרגל פונות לחזית כאשר הצעד מתבצע בצורה מובנית על ידי הנחת עקב , ביצוע צעד לאורך כף הרגל (הנעת משקל הגוף לאורך הציר האורכי של כף הרגל); ולבסוף הורדת חזית כף הרגל לקרקע. מה נקבל ? תנועה מינימלית מצד לצד בעת ההליכה . קרי: ננטרל את הליכת הברווז הבזבזנית אנרגטית שאינה מתקבלת טוב גם מהיבט ויזואלי. כמובן כל הנאמר לעיל הוא במידה והליכת הברווז היא לא אילוץ של עניין אורטופדי , כירורגי או רפואי אחר. בברכה- גרשון קום

מנהל פורום צ'י קונג - טיפול בתנועה