מה בן טאי צ'י ויוגה

דיון מתוך פורום  צ'י קונג - טיפול בתנועה

24/09/2008 | 12:25 | מאת: יואב

שלום רב אני מזה 3 חודשים נמצא בחוג טאי צ'י אבל כל הזמן פוזל ונמשך ליוגה. רציתי לדעת את ההבדלים בין שני התחומים בהיבט הבריאותי (ז"א בריאות פיסית של השלד : גב עצמות ברכיים ועוד ומערכת חיסונית ואברים פנימיים)והבריאות הנפשית. בכל מקום יש הלל לאיך שהיוגה היא התרופה להכל. אבל לטאי צ'י יש משום מה פחות השפעה .

שלום – אם אתה מחפש משהו קרוב יותר ליוגה אתה מוזמן להתנסות באימון צ'י קונג. קיימים מספר סגנונות בצ'י קונג בדיוק כמו ביוגה. כמו כן תרגילי הצ'י קונג הם קצרים , מגוונים, קלים ללמידה ולהפנמה; והעיקר הם בעלי השפעה על מערכות גוף-נפש. תוכל להתנסות במספר סגנונות ולבחור את זה המתאים לך. תוכל למצוא לצד סגנונות צ'י קונג מדיפי ניחוח של רוחניות סגנונות אחרים פיזיים יותר . או לצד סגנונות רכים המקובלים בעיקר באימון קשישים , סגנונות פחות רכים-תנועתיים ותוססים . כמו כן לצד סגנונות צ'י קונג סטטים , סגנונות צ'י קונג תנועתיים . המבחר רב , הגישות מגוונות - צריך לחפש. לגבי טאי צ'י, כפי שלצערי הטאי צ'י נלמד ברוב המקומות בארץ, אל תצפה להשפעות גוף-נפש לפחות לא בשנה הראשונה לאימון. אתה מוזמן להתנסות בצ'י קונג . (תוכל לקרוא עוד על הצ'י קונג במאמרים המופיעים כאן בפורום משמאל בטור של התמונות ). בברכה – גרשון קום

25/09/2008 | 10:04 | מאת: יואב

ולהמתין שנה מינימום כדי להרגיש את ההשפעות. דווקא מטפל סיני המליץ לי ללכת לטאי צ'י ולא ליוגה בגלל שההשפעות הם מיידיות. לעומת יוגה שלוקח המון זמן והתמדה רצינית כדי לזכות בהשפעה החיובית

מנהל פורום צ'י קונג - טיפול בתנועה