חיזוק אנרגטי לבעיית יציבה

דיון מתוך פורום  צ'י קונג - טיפול בתנועה

15/09/2008 | 11:50 | מאת: דנה ר.

סבתי בת 73 סובלת מבעיית יציבה כתוצאה מסידרת ניתוחים ברגל שמאל אחרי אחרי תאונה לפני ארבע שנים. המצב הנכותי שלה גורמים לבעיית עייפות רבה שלדעתי הפכה כבר למשהו כרוני . שאלתי אם אפשר בעזרת תרגילי צ'י קונג לגרום חיזוק אנרגטי שיעזור לה בעייפות .

שלום - בעיות יציבה אכן גורמות לאובדן אנרגיה . כשקראתי את הודעתך ,ניזכרתי שקראתי מחקר של ד"ר רוג'ר ספרי , חתן פרס נובל לחקר פיזיקת המוח , שטוען במאמרו שיתכן מצב בו - 90% מאנרגיית המוח תהיה מושקעת ביציבה וזקיפות אצל אנשים עם בעיות יציבה ושלד המתמודדים עם כוח המשיכה ובאותה עת צריכים לנהל שיגרת חיים. כך יוצא שרק - 10% מאנרגיית המוח חופשית לשאר טריליוני פעילות הגוף כולל החלמה וריפוי . מימצא מדהים בחומרתו ממנו ניתן להבין את העייפות הפוקדת את סבתך. אגב, אני שומע ממטופליי עם נכויות מסוג אחר, על תלונות לעייפות כתוצאה מהמאמץ הרב שהם צריכים להשקיע בכדי להתגבר על החסך הנכותי שלהם. ולשאלתך , אז כן בהחלט צ'י קונג טיפולי מציע גם תרגילים "בוני אנרגיה" לסייע לסבתך בבעיות העיייפות איתן היא מתמודדת. בברכה - גרשון קום

מנהל פורום צ'י קונג - טיפול בתנועה