צ'י קונג - הסוד הסיני לזכייה במדליות זהב-

דיון מתוך פורום  צ'י קונג - טיפול בתנועה

22/08/2008 | 03:17 | מאת: סיני הראל

לכל אוהבי הצ'י קונג למיניהם ברצוני לשתף אתכם בהגיגים שעלו בתודעתי בעת הצפייה באוליפיאדה פוטנציאל הרוח במפרשי דרקון הזהב קראו ב http://chikong.wincol.ac.il/paper8.htm סיני

22/08/2008 | 13:13 | מאת: שודאן

להראל סיני - כתבת יפה ונכון רק שצריך להעביר את זה לאנשים הנכונים. מאז שהייתי נער בשליחות הוריים ביפן התאמנתי בקרטה שם. אחרי הצבא חזרתי לעוד מספר שנים ליפן לעבודה ולהמשיך להתאמן בקרטה ברמה הגבוהה ביותר שאפשר. היום אני מתאמן בארץ ואני גם מלמד קרטה.האם זה אותו קרטה כמו ביפן ? התשובה לא . כאן בארץ מחפשים קיצורי דרך להישגים ולא מבינים שצריך ראשית דבר לחנך ספורטאי להיות ספורטאי שיחשוב כמו ספורטאי שתהיה לו דרך חיים של ספורטאי. ספורט זה לא רק להתאמן ולגשת לתחרות ספורט זה הרבה מעבר לכך. כמה ספורטאים קראו והבינו את הספר שאתה מזכיר זו ואמנות היריה בקשת ? וכמה באמת קנו את הרעיונות שיש שם ? לא הרבה.אני מקווה שיהיה שינוי מהשורש שיגרום לספורט אחר טוב יותר בארץ. שודאן [email protected]

23/08/2008 | 08:11 | מאת: סיני

לאריק זאבי: שאתה מפסיד, אל תפסיד את הלקח. (דלאי למה)

שלום סיני , שלום לכולם - סיני , תודה רבה שהעלית כאן את הסקירה החשובה שלך . אתה מזכיר את הספר החשוב : " זן באמנות הקשת " של אויגן הריגל. אני רוצה להמליץ על ספר נוסף עם מסר דומה : "התודעה הבלתי כבולה" שחובר על ידי נזיר יפני טקואן סוהו שחי בין השנים 1573 – 1645 בעיקר בקיוטו שביפן. לפני שבוע שלחתי לתלמידיי מצגת על תובנות ספר זה . הנה ציטוט של אחד מההסברים בספר מדוע מומלץ להשתחרר ולא להנעל על חשיבה ספציפית בענין מטרת הפעולה. או במילים אחרות ברוח תוכן הספר - מדוע כדאי לאמץ חשיבה של תודעה בלתי כבולה בכדי להעצים את הביצועים וההישגים היומיומיים שלנו בעזרת גישה מנטאלית נכונה. עשיתי גזור, הדבק מתוך המצגת : "התודעה הנכונה היא התודעה שלא נשארת במקום אחד. זוהי התודעה שמשתרעת על פני כל הגוף והעצמי. לעומת זאת, התודעה המבולבלת היא התודעה שנקרשת במקום אחד כאשר היא חושבת רק על משהו מסוים אחד. אם התודעה נקרשת במקום אחד ונשארת בדבר אחד, היא כמו מים קפואים ולא ניתן לעשות בה שימוש חופשי; קרח אינו יכול לשטוף לא ידיים ולא כפות רגליים. אבל- כאשר התודעה נמסה ומשתמשים בה כמו מים, כך שהיא מפשטת על פני הגוף כולו, ניתן לשלוח אותה לכל מקום לשם רוצים לשלוח אותה. זוהי התודעה הנכונה." חומר למחשבה וליישום....... תודה סיני , להתראות – גרשון

24/08/2008 | 20:03 | מאת: zoomchi

גרשון מאיפה אני יכול להוריד את המצגות האלה שאתה שולח לתלמידך ?

24/08/2008 | 22:37 | מאת: סיני הראל

לגרשון תודה על התיחסותך אמנם עדיין לא חורף אך אם על "מים" אנו מדברים ישכילו מורי הצ'י קונג לפתוח את עונת החורף בציטוט הבא לצערי לא זוכר מי הכותב!!! טוב, לא אזכה בברכת "האומר דבר בשם אומרו", ואיתו הסליחה והרי הציטוט מים כשהזקנים ותלמידיהם עצרו לנוח ליד נחל זורם, השוו המורים את הטאו למים. המים זורמים, כל טיפה עשויה מאותו חומר. המים לעולם לא חוששים מחלוקה, כי הם יודעים שבבוא הזמן הם ישובו ויתאחדו. הם נצחיים. למים יש עוצמה. הם יכולים להיות מרגיעים, מנחמים ומטהרים, אבל הם יכולים להיות גם גדולים, עצומים ובעלי כוח. טבעם יציב. הם נאמנים לעצמם בכל מצב. המים טהורים. במעמקי האגמים. במחשכי האוקיינוסים, שם נשמרים כל סודותיהם. הם מסוכנים. הם מסתוריים. אבל עם זאת החיים החלו במעמקים אלו. המים לא יודעים פחד מהו. הם יפרצו תמיד קדימה ומטה. מכל גובה. הם ייפלו ולא ייפצעו. המים מאוזנים. יהיה מצבם אשר יהיה, המים יחפשו תמיד את המישור המתאים להם כשיניחו להם. המים יזרמו תמיד כלפי מטה, למישור היציב ביותר. הם מתאימים את עצמם לכל מצב בדרכם המאוזנת. המים מזינים, בלי מים אין קיום לצמחים, וליצורים החיים. המים דוממים, הם יכולים להיות דוממים לחלוטין ובתוך השקט הזה לשקף להפליא את הרקיע. המים זכים. הם שקופים, צחים ואינם צריכים לא קישוט ולא התעצמות. בשל כל התכונות האלה- זרימה, עוצמה, טוהר, העדר פחד, איזון, הזנה, שקט וזכות – מי שרוצה ללכת בדרך הטאו עליו רק לחקות את המים. "הטוב העליון כמים הוא טובים להועיל המים לריבוא הדברים והם שרויים ללא טענות במקומות השנואים על כל אדם ובכך הם קרובים לדאו" לאו טסה

מנהל פורום צ'י קונג - טיפול בתנועה