כאבי DOMS באומנויות לחימה

דיון מתוך פורום  צ'י קונג - טיפול בתנועה

17/08/2008 | 01:16 | מאת: wrestling

לעבודת קורס קיץ באוניברסיטה על תופעת DOMS באימונים של אומנויות לחימה אני צריך להתייחס גם לנפיצות הופעת תופעה זו באימוני טאי צ'י ואין לי מושג מה קורה בתחום הזה מבחינת האימונים. אם מישהו יוכל לעזור לי אז תודה מראש

18/08/2008 | 12:50 | מאת: אברבנל גיא

שלום ממה שאני מכיר תופעת DOMS מופיעה לכל תלמיד חדש אשר מתחיל לעסוק באומניות לחימה בכלל או בכל פעילות ספורטיבית בפרט. בטאי צ'י צו'אן מתחילים בלימוד של העברת משקלים כאשר כל מסת הגוף נמצאת לדוגמא על הרגל האחורית (בעמידת קשת) מה שבדרך כלל גורם לתלמידים לכאבים בשריר הארבע ראשי כמובן שהדבר תלוי במידת היכולת של כל תלמיד. מבחינת העומס על התלמיד השיעורים (לפחות ממה שאני מלמד) מבוצעים בקצב איטי כך שלא נוצר עומס כל כך גדול על התלמיד שכן צריך לקחת בחשבון שלפעמים מדובר בתלמידים בגיל מבוגר. גיא אברבנל http://taiji.250free.com

שלום - בנוסף למה שמסביר כאן אברבנל גיא מניסיונו האישי כמורה לטאי צ'י ,אז רק אסכם ואציין שתופעת DOMS כמעט ואינה מוכרת באימוני טאי צ'י בגלל עצימות נמוכה של אימון לעומת שיטות אחרות וכן העדר מרכיב אקסצנטריאלי באימון טאי צ'י עצמו . בהצלחה - גרשון קום

מנהל פורום צ'י קונג - טיפול בתנועה