מתיחות בשיעורי צ'י קונג

דיון מתוך פורום  צ'י קונג - טיפול בתנועה

06/08/2008 | 07:31 | מאת: לאה דורון

לגרשון קום נהניתי מאד מערב ההדגמה שערכת לנו אמש וגם הפורום שלך מענין. באשר לחלק האימון של המתיחות כאחות גימלאית שמבינה דבר וחצי ענין בגוף האדם ובבריאותו ידוע לי שבגיל מבוגר אין אפשרות ליותר מידי גמישות ומתיחות. האם אין בכך סיכון לתלמידים מבוגרים כי הגוף לא יכול לעשות כבר מה שהוא לא יכול לעשות

שלום לאה דורון– א. את צודקת שעם ההתקדמות בגיל ,יכולת הגמישות הולכת ופוחתת. סביר שאם אדם תירגל בחייו, יכולת הגמישות שלו בגיל מבוגר טובה יותר . יחד עם זאת, שום דבר לא אבוד לאותם אלה שלא תירגלו. אסביר למה אני מתכוון: קיימות מספר סיבות לירידה ביכולת הגמישות בגיל מבוגר כשהמכנה המשותף לסיבות אלה הם בעיקר שינויים כימיים המתחוללים ברקמות החיבור שמונעים מהן לתפקד כפי שתיפקדו בעבר. הנקודה החשובה היא שאימון מתיחות יומי, מתון, בשיטתיות, על פי היכולת של המתרגל, בהנחייה מקצועית, גורם לגירוי של חומרי סיכה בסיבי רקמות החיבור דבר שמנטרל במשהו גורמים מעכבי גמישות. ב. הסבר ספציפי לגבי מה שראית וכנראה לא הבנת לגמרי : בחלק השני של ההדגמה וההתנסות שהשתתפת בה בפועל או שצפית מהצד, תורגלו מגוון תרגילי מתיחות על פי שיטתו של Shizuto Masunaga ; מטרתם בהגדרה כוללנית וחוטאת משהו, למתוח את המרידיאנים (ערוצי האנרגיה בגופינו) , לרענן , לייעל ולאזן את זרימת האנרגיה למטרות בריאותיות. כך, שניתן להבין שהגמישות המלווה כל תרגיל, היא דבר נילווה ולא מטרת התרגיל. אימון נכון ומתמיד ע"פ העקרונות של שיזוטו מסונגה אף גורם להעצמה ביכולת המתיחות ולסיפוק רב אצל המתרגל בתנאי שהוא מתמיד באימון נכון. כך שגם אדם שמרגיש "מאובן" משהו,הוא עשוי להיטיב עם עצמו תוך כדי שיפור הגמישות ויכולת המתיחות. ג. יש לזכור שאכן יש מצבים שבהם לא מומלץ להתאמן במתיחות . הזכרתי אותם כאן בעבר. הנה הם שוב : 1.במקרה של נטייה למפרק לא יציב (פריקות). 2.אוסטיאופורוזיס . 3.דלקת באזור מיפרק זה או אחר. 4.היסטוריה או מצב עכשווי של שבר או/ו נקע 5.לעיתים, בפתולוגיות של העור. 6.בעיות פתולוגיות בכלי הדם. 7.תחושה לירידה בטווח תנועה בתקופה האחרונה. 8.כל תחושה לא טובה בעת תירגול מסוג האימון הנ"ל. לאה דורון, קיבלת תשובה מפורטת ואני מקווה גם משכנעת. לשאלות נוספות אשמח , כאן או בטלפון או באימייל (להקליק על התמונה שלי משמאל). בברכה – גרשון קום

מנהל פורום צ'י קונג - טיפול בתנועה