שאלה על שיקום כף רגל

דיון מתוך פורום  צ'י קונג - טיפול בתנועה

02/08/2008 | 20:53 | מאת: רמי זוהר

בגלל דיאטת פיצוץ שכפיתי על אצמי כינראה הגזמתי בריצות לילה שלי ומפה לשם לפי קביעה של הדוקטור אני עכשיו על דלקת בשריר אכילס. קצת תיאור אז יש כאבים סוף הדרך בכל ניסיון חוזר לריצה אפילו קלה או הליכות להמשיך לשרוף קלוריות.אין לי רקע מוקדם בספורט. עכשיו, אמרו לי שטאיצ'י בגלל שזה פעילות רכה זה יכול לשקם את הפגיעה. מבקש המלצות למורה מתאים או לאן לפנות.

03/08/2008 | 08:37 | מאת: גיא אברבנל

איפה ? באיזה איזור ?

שלום – א. לא שריר אכילס אלא גיד אכילס. ב. אם אנחנו מתכוונים לאותו דבר, אז יש לדעת שגיד אכילס מחבר את שרירי השוק –צד אחורי אל עצם עקב כף הרגל ובכך גיד אכילס מסייע לייצר את כוח הדחיפה בהליכה וריצה. באימון טאי צ'י אתה אמור להפעיל מערכת זו שהיא כרגע פגועה על פי מה שאתה מציין ; לכן אין צורך כרגע להתחיל להתאמן בטאי צ'י, בכדי לא להחמיר עוד יותר את הפציעה. החלמה מהירה – גרשון קום

מנהל פורום צ'י קונג - טיפול בתנועה