דיסלקטיות

דיון מתוך פורום  צ'י קונג - טיפול בתנועה

16/06/2008 | 16:30 | מאת: אשמורת מ.

ברצוני לדעת את דעתם של מורים או דיסלקטיים שלומדים צ'י קונג. אם אני מוגדרת כדיסלקיטית (בת35) האם יש סיכוי להתחיל ללמוד צ'י קונג. בעבר ניסיתי למוד איקידו וזה רק התבלבל ולא הלך לי.בגדול היתה לי אכזבה

שלום - א. דיסלקטיות נחשבת לחסימה אנרגטית דבר שבא לידי ביטוי בקשיי תירגול שאת מתארת אותם. ב. ממליץ לך להתייחס לתהליך האימון כאתגר התמודדות עם החסימה האנרגטית. דרושה נחישות, התמדה ואין צורך להכנס לתיסכולים מחוסר הצלחה לפחות בשלב הראשוני.... בנקודת זמן כלשהי תחושי שזה נהיה קל ומהנה. בהצלחה - גרשון קום

18/06/2008 | 16:40 | מאת: רחלי

שלום אשמורת, תרגול צ'י קונג הוא הרבה יותר קל מבחינה טכנית-תנועתית מלימודי אמנות לחימה. אני, למשל, מלמדת כל שיעור רק תרגיל אחד – פשוט, יעיל וישיר, כך שלא צריך לזכור כל כך הרבה. הדגש בצ'י קונג, הוא על מצב התודעה והמצב האנרגטי. המטרה היא ליהנות ולהרגיע את הנפש, התודעה והגוף על מנת שהצ'י יזרום באופן הרמוני ויפתח את החסימות. בהצלחה, רחלי ויטרט-אשור מורה לצ'י קונג תלמידתו של גראנדמאסטר וונג קיו קיט כותבת בלוג zen mind : http://cafe.themarker.com/view.php?u=115463

מנהל פורום צ'י קונג - טיפול בתנועה