הורדת משקל

דיון מתוך פורום  צ'י קונג - טיפול בתנועה

21/04/2008 | 11:30 | מאת: מירית

למנהל הפורום או למי ישודע אני מטופלת בדיקור להורדת משקל. מחפשת פעילות ספורט להורדת משקל ואני רוצה לדעת עד כמה צ'י קונק יכול לעזור לי אני יודעת שטאי צ'י זה איטי ולא מועיל

שלום - מענין ולא מפתיע שעם בוא האביב תמיד עולות כאן שאלות בנושא הורדת משקל. צ'י קונג יכול לסייע בשני היבטים בענין הורדת משקל: א. השפעה ישירה: מכיוון שצ'י קונג טיפולי היא תורת תנועת גוף המושתת על עקרונות הרפואה הסינית ובכלל זה שיטת הדיקור שאת מקבלת , ניתן להציע לך תרגילים שיהוו השלמה לטיפול הדיקור. לצורך כך נדרש שיתוף פעולה של החלפת מידע בין המדקר לבין המורה לצ'י קונג לגבי אסטרטגיית טיפול הדיקור שאת מקבלת. ב. השפעה עקיפה ומשמעותית : אימון צ'י קונג רגיל בקבוצה אמור לבצע שתי פעולות: 1)להניע צ'י 2) וכן לעלות את מודעות גוף ונפש לשתי אלה השפעות עוטפות - חיוביות לתהליך ההורדה במשקל. בהצלחה , מועדים לשמחה - גרשון קום

22/04/2008 | 16:12 | מאת: nitaichi

מירית שלום! למיטב הבנתי ישנם תרגילים בצ'י קונג הפועלים לחיטוב הגזרה. ברפואה הסינית משייכים את רקמות השומן ליסוד האדמה ,דהיינו לטחול ולקיבה . תרגילים שיזרימו צ'י באיברים אלה יוכלו לעזור באיזון הכללי בגוף וכמובן בבעיה שהצגת. מלבד זאת ידוע כי תרגילים איטיים ומבוקרים ,מלבד היותם מרגיעים וממרכזים ,דווקא כן מאמצים את השרירים . אם כן צ'י קונג וטאי צ'י יכולים לעזור בהורדת משקל ואם הבחירה היא בצ'י קונג ,הרי שבעזרת הדרכה תוכלי ללמוד כמה תרגילים ספציפים לבעייתך. מקווה שעניתי לשאלתך ,המשך חג שמח וכשר. ניתאי שמחה ,מורה לצ'י קונג, מרכז ליבאור ,פרדס חנה http://www.libaor.com

01/05/2008 | 00:16 | מאת: מאסטר אלי עבדו

למירית שלום רב. אני ממליץ על שיטת יוגה -צ'י גונג להורדה במשקל. השיטה מאזנת את פעילות בלוטת התריס שאחראית על חילוף החומרים בגוף וכמובן מאזנת את כול הגוף מבחינה הוליסטית ובכך תורמת להורדה במשקל. כול טוב מאסטר אלי עבדו לשיטת יוגה - צ'י גונג .מטפל הילינג ושיאצו. http://www.sadhanacenter.co.il

מנהל פורום צ'י קונג - טיפול בתנועה