חגורת כתפיים + יציבה

דיון מתוך פורום  צ'י קונג - טיפול בתנועה

16/04/2008 | 09:45 | מאת: רפיק

אני סטודנט צריך לבנות תוכנית טיפול שיקום לחגורת כתפיים שנפגע ועושה בעיה של יציבה למטופל . יש מצב שתרגילים בצי קונג יעזרו בטיפול ואני לא מתכוון לטיפול מבחינת הרפ' הסינית אלא להפעלה מכנית כמו בטיפול פיזיוטרפיה

שלום - א. אזור חגורת הכתפיים הוא אזור מורכב מבחינת שרירים , עצמות ומיפרקים ולכן גם יחסית פגיע. אתה לא מפרט על סוג הפגיעה אז אפשר רק לציין באמירה כללית ששני תנאים צריכים להתקיים בהפעלה אפקטיבית של חגורת הכתפיים : 1) תרגילים המפעילים את כלל המיפרקים של חגורת הכתפיים , שבאופן אופטימלי פועלים בינהם בהתאמה. 2) ובנוסף - יש לבחור תרגילים המיישמים את כל (!) מגוון מישורי התנועה של כל מיפרק ומיפרק מבין המיפרקים הנ"ל. (אין טעם לפרט אותם כאן). במידה ולא נעשתה הקפדה על שני התנאים הנ"ל, אז הטיפול התנועתי להנעת חגורת הכתפיים לוקה בחסר ולא יהיה מאוזן. ב. אתה כותב שהמטופל סובל מבעיית יציבה כתוצאה מפגיעה באזור חגורת הכתפיים , מה שמרמז שהפגיעה היא בעיקר בשכמות שהן מרכיב של חגורת הכתפיים היוצרות חיבור עם עצם הבריח ועצם הזרוע , ולהן השפעה מכרעת על איכות היציבה. זה מוביל אותי לחשוב, שכדאי להתמקד יותר בתרגילים המפעילים את השכמות עם הקפדה על הפעלת כל מישורי התנועה האופיינים להם, אלא אם כן יש מגבלה אחרת שאתה לא ציינת . ג. אתה מוזמן לכתוב לי מייל עם הרבה יותר פרטים, אז אוכל לסייע לך בצורה יותר ממוקדת לבעיה בה אתה מטפל.(לכתובת המייל , תקליק עם העכבר על התמונה משמאל). ד. כמו כן, צריך להבין שתרגול צ'י קונג אמור ביחד עם התנועה המוטורית גם להפעיל צ'י במערכת המרידיאנים ובמרכזי האנרגיה. ביצוע צ'י קונג על פי העקרונות המקובלים בעיקר בסגנונות הפחות רכים ורוחניים אמור ליצור תנועה מוטורית יעילה המשפיעה על השכבות העמוקות ולכן יעילה מאד בפעולות שיקום . בברכה – גרשון קום

מנהל פורום צ'י קונג - טיפול בתנועה