שאלה

דיון מתוך פורום  צ'י קונג - טיפול בתנועה

23/03/2008 | 09:38 | מאת: סנייק

שאלתי היא האם יש מגרעות לשיעור פרטי בהשואה לשיעור קבוצתי בצ'י קונג וטאי צ'י ?

23/03/2008 | 21:33 | מאת: גיא אברבנל

שלום, לדעתי אין כל מגרעה בשיעור פרטי לעומת קבוצה שכן בשיעור פרטי אתה מקבל את כל תשומת שלב מהמורה ומתקדם בקצב שלך ולא ע"פ הקבוצהץ גיא אברבנל http://taiji.250free.com

שלום – טאי צ'י - מומלץ להתאמן בקבוצה, מכיוון שחלק נכבד מהאימון מבוסס על עבודה בזוגות ,בעיקר באפליקציות לחימתיות. לצורך כך, נדרשת דינמיקה של יוזם ומגיב או כפי שזה מכונה ביפנית Uke'e , Tori . ככל שמתאמנים עם יותר מתרגלים , מחליפים יותר בני זוג לאימון : בעלי מבנה גוף שונה , רמת מיומנויות שונה , כך האימון יעיל יותר.ולצורך כך נדרשת קבוצה. לעומת זאת – לגבי צ'י קונג ,מבחינה מתודית לא צריך להיות פחת באימון אישי מכיוון שהאימון ברובו סוליסטי ; אם כי נוכחות בקבוצה יכולה רק לתרום. אימון פורה – גרשון קום

מנהל פורום צ'י קונג - טיפול בתנועה