2 שאלות בבקשה

דיון מתוך פורום  צ'י קונג - טיפול בתנועה

12/03/2008 | 17:36 | מאת: ליאור

1. יש תרגלים שעוזרים לעצירות שאתם יכולים להמליץ לי לעשות? (סתם לציין שאינני בקיא בצ'י כל כך ככה שאם תתנו לי שמות של תנוחות זה לא יגיד לי כלום) 2. שאלה שניה שממש לא קשורה נראה לכל דבר שנשאל פה עד היום... (: : רציתי לדעת האם מישהו מכיר את דעתם של חכמי סין על נושא שעירות בגוף, זה נושא שהתחלתי לחשוב עליו בזמן האחרון שהבנתי שיש משהו בשיער שלנו, אם זה שיער הראש או הזקן או השיער במקומות אחרים בגוף, הרי הבודהיסטים - קירחים, היהודים מגדלים אותו רק באזור הפאות ומאריכים זקן , כך גם ההינדים, הראסטות מגדלים ראסטות, לשמשון כל כוחו היה בשיער, ואם נחשוב על זה טוב נבין שבשיער יש צ'י אחרת צבעו לא היה שחור או צהוב אלא לבן מהרגע שאנחנו נולדים ואחרת הוא גם היה נושר ולא צומח ומאריך... השאלה האם הסינים הבנו את משמעות הצ'י הזה שנמצא שם על גופנו... האם יש לזה יתרונות או חסרונות ומה זה עוזר לנו שזה שם? (כן אני יודע שזה כיביכול עוזר לחמם, אבל תחשבו על זה שאת הצ'י שאיתו אנחנו מגדילים את השיער ושומרים עליו חי, אפשר היה פשוט להישתמש לחימום הגוף, אז בטח יש לו מטרות נוספות שניתן להשתמש בו...)

שלום - א. אי אפשר להציע לימוד תרגילי צ'י קונג דרך מדיה כלשהי כולל אינטרנט. ב. הרפואה הסינית עליה נשען הצ''י קונג הטיפולי רואה בעצירות סימפטום לבעיה ולא בעיה. נדרש אבחון על פי המקובל ברפואה הסינית בכדי לאתר את הבעיה הגורמת לעצירות ובהתאם קובעים אסטרטגיית טיפול. כך שבכל מיקרה לא ניתן להציע לך על פי המעט שכתבת בשאלה , תרגילים כאלה ואחרים לעצירות . לידיעה שהצ'י קונג הטיפולי מציע גם סדרות תרגילים של חמשת האלמנטים כך שכל תרגיל אמור להתחבר אנרגתית לאיבר המזוהה עם אחד מחמשת האלמנטים. כאמור, בחירת התרגילים רק לאחר הבנה כוללת של הגורמים לסימפטום הבעייתי . ג. לגבי שערות ושעירות : 1. נתוני שיער הגוף מבטא את מצב אנרגיית אלמנט המתכת המזוהה עם אנרגיית הראות והמעי הגס. 2. נתוני שיער הראש מבטא את מצב אנרגיית אלמנט המים המזוהה עם אנרגיית הכליות ושלפוחית השתן. 3. לשיער עוד מספר תפקידים בנוסף למה שציינת. לדוגמא : סינון ומניעת חדירת אבק לנחירי האף , לתעלת האוזן , לעין . בברכה - גרשון קום

מנהל פורום צ'י קונג - טיפול בתנועה