צ'י קונג בזמן עבודה תחת לחץ

דיון מתוך פורום  צ'י קונג - טיפול בתנועה

11/08/2020 | 01:25 | מאת: מקפיד

היי, יש לי דילמה לגבי שימוש בצ'י קונג בעת עבודה תחת לחץ.. מצד אחד, בצ'י קונג יש נשימות עמוקות, עבודה איטית על חלקי הגוף, ועבודה מאוד פנימית. אבל, כאשר אני נמצא במקום עבודה, וכל הזמן הבוסים לוחצים ומבקשים להגיע ליעדים, אני כבר לא יכול לעבוד בצורה איטית על הגוף, והכל פועל מהר. השאלה האם בכל זאת ניתן לאותת לגוף לעבוד לאט ולנשום עמוק גם בעת מצבי לחץ? אודה לפתרון הדילמה.

שלום א. אחד מתפקידי טכניקת הנשימה הפונקציונלית היא לשלוט במערכות הגוף, כשהן מושפעות יתר על המידה מתנאים סביבתים; כמו לדוגמה תאור המקרה שלך. ב. התרגול הנשימתי לא חייב להיות רק איטי. ניתן להתביית על מערכות הגוף במקרים מסויימים ולפי הצורך ולהתחיל לבצע את הנשימה הפונקציונלית בקצב מהיר ולאט לאט להפחית את הקצב לאיטי ומבוקר. בברכה: גרשון קום

מנהל פורום צ'י קונג - טיפול בתנועה