עמידה יציבה ושיווי משקל

דיון מתוך פורום  צ'י קונג - טיפול בתנועה

07/04/2019 | 12:51 | מאת: שואלת סמדי

עד כמה ניתן לעבוד עם קבוצת הגיל השלישי בעזרת תנועה על עמידה עם הקפדה על יציבה מאוזנת ושמירת שיווי משקל. אודה מאד לתשובתך

שלום רצוי ואפשרי באימוני תנועה לכולם ובעיקר לגיל השלישי, לתרגל את איתור וטיפוח מנח העמידה שישקף אנך מרכז כובד אישי מאוזן ליציבה איתנה. הנושא חשוב לכולם; ובעיקר לגיל השלישי, בשל ריבוי נפילות בגלל מגוון סיבות שלא אפרט אותם כאן. הלכה למעשה: קיימת אסטרטגיה של אימון להנעת אנך מרכז הכובד. במסגרת האימון ניתן לבצע סימולציה של יציאה *קלה* מאנך מרכז הכובד מבלי לסכן את המתרגלים והחזרת אנך מרכז הכובד למקומו. גישה זו מעלה את המודעות לשמירת עמידה יציבה ומקנה את המיומנות המוטורית לכך. בברכה: גרשון קום

מנהל פורום צ'י קונג - טיפול בתנועה