טיפול

דיון מתוך פורום  שרינק פרנדלי - ייעוץ פסיכולוגי לגברים הומואים, ביסקסואלים וא-מיניים

21/09/2006 | 23:17 | מאת: ירון

גידי שלום, אני כנראה גיי בארון בן 29 . בעבר היייתי בטיפול פסיכולוגי (שיחות) במשך שנה וחצי, אשר בהן לא אמרתי כלום בקשר לנטיותי למטפל שלי. הסברתי את חוסר הנסיון שלי עם נשים בחרדה חברתית וביישנות רבה. במקביל שלח אותי המטפל לפסיכאטרית אשר רשמה לי קלונקס ומרוניל. האבחנות שלי הן: חרדה חברתית+cluster c p.d+ דיסתמיה לאחר תקופה כשהטיפול לא צלח וכך גם התרופות-הפסקתי אותו. לאחר כשנתיים בערך התחלתי לחוות התקפי בכי שלא יכלתי לשלוט בהם וניגשתי שוב לטיפול פסיכיאטרי בקופת חולים. כמובן שלא סיפרתי גם כאן על נטיותי. ניסתי את כל התרופת החדשות:סרוקסט, לוסטרל, אדרונקס, אפקסור במינונים שונים. המצב לא השתפר. כרגע אני ללא תרופות וללא טיפול, מבודד חברתית, לא מצליח בעבודה, לא הצלחתי לסיים את לימודי באוניברסיטה בשל בעיות ריכוז וקשב. אני מרגיש כרגע די מיואש. מה לעשות? אני לא חושב שאוכל אי פעם לצאת מהארון.

22/09/2006 | 07:52 | מאת: ד"ר גידי רובינשטיין

שלום ירון, אתה מתאר מצב קשה שאינו קשור דווקא לנטיותיך המיניות. לעיתים הדרך אל התרופה המתאימה ארוכה מאוד ולא הייתי מציע לך להתאייש. אני מבין שהאבחנה של דיסתימיה (דיכאון קל ומתמשך) ניתנה לך לפני התקפי הבכי הבלתי נשלטים ומאז המצב החמיר. קיימים אמצעים שונים להתגבר על הדיכאון שלך. בד"כ שילוב של טיפול התנהגותי-קוגניטיבי עם טיפול תרופתי נותן תוצאות טובות. במרכיב של החרדה החברתית ניתן לטפל כשתהייה במצב רוח יותר טוב ויציב בסדנאות מיוחדות המיועדות לכך. מומלץ שתפנה למטפל גיי-פרנדלי, שלפחות בפניו תוכל לצאת מהארון, כי במצב הנוכחי, בהיעדר בן זוג, אני מבין שהנטייה המינית היא משהו בינך לבין עצמך וכך היא למעשה "אוכלת אותך מבפנים". נשמח לשמוע מה קורה איתך. בהצלחה, ד"ר גידי רובינשטיין http://giditherapy.com/shrink-friendly

26/09/2006 | 11:20 | מאת: אני

היי ירון, קראתי את מה שכתבת ונהיה לי קצת עצוב ....מכיוון שנראה לי שכ"כ חבל שאתה לא מוצא את הדרך להיות נאמן לעצמך ולמה שאתה חש. אני בטוחה כי יש לך את כל הסיבות המוצדקות שלך למה אתה לא תצא מהארון (לפי דברך) אבל רציתי לספר לך שאולי תפנה לכיוון חדש שיכול לעזור לך בהרבה מאוד תחומים בחיים ולהוציא אותך מהמצב הדיכאוני (בלי שום קשר לטיפול התרופתי) השיטה הזו נקראת coaching שבעצם מהות ה"אימון" היא להביא אותך מהמצב המצוי שלך למצב הרצוי בעזרת כלים, זיהוי דפוסים,פרדיגמות (אמונות שיש לנו לגבי דברים מסויימים) שמנהלים אותנו ותוקעים לנו את החיים. אני מקווה שעזרתי ולו במעט להאיר לך קצת את הדרך.... שתהיה לך שנה טובה ומאושרת. אני

מנהל פורום שרינק פרנדלי - ייעוץ פסיכולוגי לגברים הומואים, ביסקסואלים וא-מיניים