שלום פרופסור

דיון מתוך פורום  שרינק פרנדלי - ייעוץ פסיכולוגי לגברים הומוסקסואלים, ביסקסואלים וא-מיניים

22/02/2014 | 15:34 | מאת: אלמוני

אני בן 18, וכל חיי נמשכתי אך ורק לנשים, בכל צורה שהיא (ויזואלית ורגשית), ואף מצאתי את עצמי מתאהב בנשים. עם זאת אין לי ניסיון מיני (אני אדם ביישן וזה תמיד תיסכל אותי). לפני כשבוע צפיתי בפורנו, ובטעות הגעתי לסרט הומוסקסואלי, שגרם לי למשיכה קלה, אך הכניס אותי לפאניקה של ממש. אני זוכר שחשתי ברעד בפלג הגוף העליון ועיקצוצים של פחד ושאלתי את עצמי "אני הומו?". מאז אני בלחץ איום ונורא, היה קשה לי להירדם עד הלילה, וראיתי את העולם בצורה שונה. פתאום הפסקתי להימשך לנשים במידה מסוימת, וכשראיתי גברים עברה בי חלחלה (אי אפשר לומר שאני נמשך אליהם כרגע, בטח לא כפי שנמשכתי לנשים עד לפני שבוע). אתמול הרגעתי את עצמי, כאשר אחרי קריאה באינטרנט, לפיה הבנתי שאדם לא משנה את נטייתו ברגע, סקרתי עם עצמי את חיי ויחסי עם אנשים והבנתי שלא מצאתי את עצמי נמשך לגבר בעבר, בניגוד למשיכה בולטת לנשים במשך כל חיי עד כה, מהיותי ילד בן 8 בערך ועד היום. ובכל זאת, אין לי שום חשק מיני - ניסיתי לצפות בשלל תמונות כדי לבדוק עם עצמי את העניין, גיליתי שבעוד אני נמשך למה שאני רואה, אני לא מצליח להגיע לזקפה. קראתי גם על תופעה שנקראת הומוסקסואליות לטנטית, לפיה אדם שרואה עצמו סטרייט מחזיק בנטיות הומוסקסואליות בלא ידיעתו, וזה מלווה בד"כ בהומופוביה, וגם גורם לחוסר חשק מיני. אני לא הייתי הומופוב מעולם, אבל האם יתכן שאני סובל מזה? ואם לא, האם אדם יכול ברגע אחד לשנות נטייה מינית שהחזיק בה כל חייו? אני ממש לפני גיוס, לחוץ מאוד וחייב לקבל תשובה חד משמעית. רבים אמרו שזה כנראה עניין הורמונלי, אבל אני חרד מפני אפשרות אחרת. אשמח אם תוכל לעזור לי.

לקריאה נוספת והעמקה

שלום אלמוני, אף שבגיל 18 קשה מאוד לקבוע קביעות סופיות, הרי שלפי תיאוריך, ובמיוחד לאור משיכתך לנשים, החשש שלך מפני הומוסקסואליות הוא בבחינת הפרעה כפייתית (Homosexual Obssessive Compulsive Disorder) שבה קיימת מחשבה טורדנית, המופיעה אצל בחורים סטרייטים, שמא הם אולי הומוסקסואלים. מחשבה זו מופיעה בנוכחות משיכה מינית לנשים ומלווה לעיתים תחושות של עקצוצים, תנודות וכיו"ב בפין. הטיפול בהפרעה הוא כמו בכל הפרעה כפייתית אחרת, ע"י שילוב של טיפול תרופתי המעכב ספיגה חוזרת של סרוטונין במוח (SSRI) וטיפול התנהגותי קוגניטיבי (CBT) המכוון ספציפית נגד הפרעה כפייתית (ר' ספרם של רייד וילסון ועדנה פואה בהוצאת "מודן", "די לאובססיה"). בהצלחה, פרופ' גידי רובינשטיין http://www.shrink-friendly.co.il

22/02/2014 | 20:39 | מאת: ראובן

יש טענות נגד הכדור הזה אפשר למצוא בעומתת מגן אנוש טוענים שהכדור מסוכן- ועשוי לגרום - למקרים של התאבדות,ואלימות כגון התפרצויות זעם בלתי נשלטות, במהלך השימוש בזמן ובמיוחד אחרי שמפסיקים לקחת.

מנהל פורום שרינק פרנדלי - ייעוץ פסיכולוגי לגברים הומוסקסואלים, ביסקסואלים וא-מיניים