עזרה בהולה לגבי מיניות.

דיון מתוך פורום  שרינק פרנדלי - ייעוץ פסיכולוגי לגברים הומואים, ביסקסואלים וא-מיניים

10/11/2018 | 22:30 | מאת: yak

פרופ' שלום לפני תקופה מסוימת אובחנתי כסובל מocd בהתחלה היו דברים רפואים מחלות וכו' ביום מן הימים רציתי לקיים יחסי מין עם אשתי ופיתאום עלו לי מחשבות שאולי אני לא נמשך אלייה אולי אני הומו. ומאז אש בשדה קוצים בדיקות מול סרטי גייז, לבדוק האם יש עוררות מינית, קריאת סיפורי גייז, כתיבת סיפורי גייז הכל על מנת לבדוק אם יש עוררות מינית. חשוב לציין שאף פעם לא הייתה עוררות כלשהי חוץ מתחושת נימול/התכווצות חזקה באזור השלפוחית וכל תזוזה או אפילו דימיון באיבר המין הייתה מקפיצה אותי מפחד. לפני כן לעולם לא התעסקתי בנטייתי המינית תמיד נמשכתי לבנות אהבתי אותם. והתחרמנתי מהם. היום כל גבר שאני רואה שנראה טוב(ולעולם לא היה אכפת לי להגיד על גבר שהוא נראה טוב) אני ישר בודק מה אני מרגיש, מסתכל עליו, אני בודק את התחושות של הגוף האם יש זקפה האם יש עוררות כלשהי?. היום אני שומע את המילה ארון, גאווה, אני ישר נבהל. לאחר שסרקתי את רב השאלות בפורום והגעתי עד לשנת 07 יש כמה דברים שלא כל כך הבנתי. *רשמת כתשובה לאחת השאלות בפורום שזיקפה היא מדד חד משעמי לעוררות מינית אך מנגד רשמת שחוסר זקפה יכולה לנבוע מחרדה. איך אני יכול לדעת שחוסר זיקפה נובע מאי משיכה ולא מחרדה? לצערי ראיתי כל כך הרבה סרטים על מנת לבדוק בכל שלב ביום שאני עייף שאני רגוע שאני שמח ולא הייתה זיקפה. כתבתי סיפורים על מנת לבדוק אם זה מעורר אותי מינית ועדיין לא. אך מנגד שאני רואה סרטים של גבר ואישה יש לי זיקפה לפעמים מהר לפעמים קצת פחות. יכול להיות שהמחשבות המטרידות גורמות לחוסר חשק מיני וירידה בזיקפה? אודה לך מאד אם תיתייחס לשאלותיי

שלום yak, 1. זקפה היא מדד חד-משמעי למשיכה, אך היעדר זקפה אינו מעיד על היעדר משיכה, הואיל ועם למשיכה נלווית חרדה היא עלולה לפגוע בזקפה (למשל, חרדת ביצוע אצל גברים שנמשכים אך ורק לנשים עלולה למנוע זקפה). איך אתה יכול לדעת? מעצם טבעה של כל הפרעת OCD אין שום דבר שיניח את דעתך לאורך זמן. לשם כך יש לפנות לטיפול משולב תרופתי (SSRI/SNRE המותאם ע"י פסיכיאטר) ופסיכולוגי, לרוב קוגניטיבי-התנהגותי (CBT). 2. מבלי לדעת הפעלת על עצמך צורה מסוימת של טכניקת חשיפה ומניעת תגובה בכל הקשור לצפייה בסרטים, המהווה אכן מלחמת התשה בסימפטום והתוצאה היא שאתה רגוע יותר. 3. מחשבות טורדניות בהחלט יכולות לפגוע בעצמת הדחף המיני ובזקפה. היה מודע לכך שהירידה במשיכה לאשתך היא תופעה שכיחה של שחיקה בנישואין ותעשיית הפורנו בנויה על העשרת גירויים, סרטים חדשים, משתתפים חדשים וכד'. גם מי שיאכל מספיק זמן את המאכל האהוב עליו ביותר יאבד את החשק אליו. אין לכך כל קשר למשיכה לגברים שכשמה כן היא נמדדת על ידי משיכה לגברים ולא על ידי הסקת מסקנות מירידה במשיכה לנשים. בהצלחה, פרופ' גידי רובינשטיין shrink-friendly.co.il

11/11/2018 | 08:23 | מאת: yak

ועוד שאלה, קראתי כאן שאנשים רושמים שהם רואים סרטים של גבר ואישה ומדמיינים את עצמם בתור האישה בסרט או משהו כזה, ואז ישר אני עושה בדיקות. עכשיו, איך אפשר להגיע למדד מדויק האם השפיכה או הזיקפה היא כתוצאה מהסרט או מהדימיון הרי מול העיניים רואים מה שרואים. לעומת סרטי גייז

יקירי, לטובתך, אנחנו לא ניכנס למעגל הקסמים שיוצר ה-OCD, שבו כל תשובה לכל שאלה מובילה לעוד ועוד שאלות ואז אתה גם חורש את הפורום כדי לקבל רעיונות לשאלות חדשות. אם יש דבר שאני לא מוכן לעשות הוא להחמיר את מצבך באמצעות הפורום. המפתח הוא טיפול מקצועי והייתי מוסיף בהחלט גם איזה תחביב שיוציא אותך מעצמך ויחייב אותך להתייחס לסביבה, בין אם זה אימוץ כלב ובין אם זו התנדבות במקום שבו אחרים סובלים. אמצעי נהדר להפסיק את החיטוט העצמי. בהצלחה.

מנהל פורום שרינק פרנדלי - ייעוץ פסיכולוגי לגברים הומואים, ביסקסואלים וא-מיניים