אני לא מסוגל יותר

דיון מתוך פורום  קוסמטיקה רפואית לשיקום עור הפנים

20/12/2005 | 21:06 | מאת: ערן

למיכל שלום! אני סטודנט סובל מבעיית הסמקת יתר. אני רוצה לשתף אותך במה שחוויתי לפני שבוע בכיתה שלי. ישבתי מאחורי אחד התלמידים בכיתה ואחד החברים שלי אמר משהו, והגבתי לדברים שאמר. מיד הסתובב החבר לידו ושאל בצחוק כמובן ולא ברעש "מי אמר את זה"? עניתי לו: " אני אמרתי" הוא הסתובב חזרה ואמר: "סתם צוחק אבל למה אתה אדום"? לא הגבתי כמובן,מיד ענה החבר שלידי: "אל תדאג,הוא תמיד אדום". זה אחד מהחוויות שאני חווה לפעמים ביום יום בתור סטודנט בכיתה של 40 תלמידים. אני מודה לאלוקים על שנולדתי עם תכונות טובות ודברים מסויימים אבל לא על שנולדתי עם פנים בהירות שכל חזרה קטנה מהשמש אני נהיה אדום וכל משפט כזה אחר(לא תמיד כמובן) אני נהיה אדום. אני לא מסוגל יותר להתמודד אני מנסה לפעמים זה הולך אבל ברוב המקרים זה נורא. אני לא מסוגל להמשיך את חיי ככה מה יהיה כשאגיע למקומות עבודה שבהם אעמוד מול יותר אנשים! תעזרי לי אם יש ניתוח לשינוי צבע העור או לא יודע מה אעשה זאת תעזרי לי בבקשה!

21/12/2005 | 03:20 | מאת: אודי

רבין היה מתאדם בקלות גם אם זכה וגם אם הפסיד תמיד היו פניו סמוקות כשהיה נואם אחרי התמודדויות. - אולי תגיע רחוק כמותו.

21/12/2005 | 10:44 | מאת: מירב

היי, כמי שסובלת מבעייה דומה, אחלוק איתך מנסיוני. ראשית צריך לברר ממה נובעת ההסמקה! האם זה מולד? מאז הילדות? מתי אתה נתקף באדמומיות, רק בעקבות מבוכה רגשית? במקרה הזה טיפול פסיכולוגי עם היפנוזה הראה תוצאות מצוינות! והעלה את סף הרגישות. האם אתה מסמיק לאחר שתיית אלכוהול? פעילות גופנית? רוח קרה/חמום מלאכותי? האם יש לך עור דק, בהיר מאוד ושקןף? (זו הסיבה אצלי) כמה עצות: 1) בדוק האם מדובר בבעיית סבוריאה (מלווה בקשקשת?) 2) האם מדובר ברוזציאה? באיזה איזורים בפנים אתה אדום? יש הרבה חומר באנגלית. חפש ברשת. 3) יש כמה טיפולים בין הפשוטים למורכבים. אל ייאוש! תזכור שלכל אחד יש את הנקודות החלשות, אל תתן לזה להיות החולשה שלך. טיפול מדהים ובכלל sos, תכין חליטות של קמומיל וציפורני חתול (קלדולה), כפית-שתיים מכ"א בספל מים רתוחים (כסה את פתח הכוס), לאחר שזה מתקרר-פושר שטוף את הפנים עם זה, או טוב יותר שים קומפרסים (צמר גפן, טישיו, בד כותנה, נייר ויסקוזה) תשאיר כמה שיותר. אחל"כ העור שלך יהיה לבן! ללא טיפת אדמומיות כמה שעות וזה יטיב איתך אם תתמיד עם זה. העור נעשה אדום בעקבות התרחבות כלי הדם בפנים, חום גורם להרחבת כלי הדם (ולזרימת דם רב). אני לא יודעת מה מרקם העור שלך, אבל גם יובש יכול לגרום לגירוי ואדמומיות. קרם שמכיל היפריקום מרגיע ומעלים אדמומיות. כמו"כ שמן המכיל רוזהיפ, נר הלילה, אובליפיחה וקלנדולה יכול לעזור. ולבסוף, יש פתרונות יותר מאסיביים ויעילים לטווח ארוך: ניתוח כלשהו שעושים דרך בית השחי לניתוק עצב שאחראי על הסמקה והזעת יתר. טיפול בלייזר וקרניים אחרות (לא זוכרת..אני אחפש אח"כ) שמותאמות לטיפול ברוזציאה/אדמומיות בפנים.. אז מה אם אנשים אומרים לך שאתה אדום??? לפני שנים זה הפריע לי מאוד וגרם לי לדיכאון והיום זה לא נוגע בי, אני מספיק בטוחה בעצמי. בהצלחה

21/12/2005 | 20:04 | מאת: מיכל לזרוביץ

ערן ערב טוב אם מדובר בתופעה כמו של הסמקה (ואתה בריא, כלומר אין מעורבות של מחלות עור כגון רוזציאה) קרוב לודאי כי המדובר בתגובה סימפטטית של מע' העצבים. ברפואה הקונבנציונלית נותנים תרופות מסוג בטא בלוקר (חוסמי ביטא). מה שאני מציעה לך לנסות לזהות את אותם הגורמים לאדמומיות הזו ובכך להפחית מחומרת התופעה כגון: מאכלים הגורמים לחום פנימי כמו למשל מאכלים חריפים, מאכלי חלב, מתוקים, אוכל מטוגן .אולי כדאי לך להתנסות בטיפולי גוף נפש, אולי ביופידבק וכו'. לבריאות ד"ר מיכל לזרוביץ

מנהל פורום קוסמטיקה רפואית לשיקום עור הפנים