היי, אני מתחיל פעילות אירובית ויש לי שאלות.

דיון מתוך פורום  הרזיה ללא דיאטה

08/05/2006 | 06:14 | מאת: VOGGI

שלום ד"ר. אני בן 21 וחצי, גובה 1.79 ומשקל 71 ק"ג (בערך - מזמן לא נמדדתי). אני מעוניין להוריד במשקל. אני מתחיל היום פעילות אירובית (הליכון). לפני שתגידי לי שלפי הפרטים אני נחשב רזה אז אקדים ואומר שאני לא. יש לי כרס קטנה, שומן עודף בזרוע העליונה (בין הכתף למרפק) בגב, במותניים... - אלה בעיקר מציקים לי. יש לך עיצות מועילות לתת לי שיעזרו לי לעשות את זה על ההליכון בצורה הטובה והמהירה ביותר שאפשרי? יש לי כמה שאלות אישיות: 1. הרגלי האכילה שלי כלומר הכמות והסוג של הדברים שאני אוכל הם אותו דבר כבר שנים, ככה שבקטע הזה לא יהיה שינוי (אני לא אוכל הרבה ובריא). במידה ולאחר תקופה שאעשה אירובי ואראה ירידה במישקל ואז אפסיק - האם אחזור למשקל שאני נמצא בו כרגע? (כאמור במידה שלא יהיה שום שינוי בהרגלי האכילה). 2. כמו שכתבתי יותר מפריע לי השומן בחלק גופי העליון. האמת שממצב הישבן והרגליים שלי אני די מרוצה. מובן לי לחלוטין שלא ניתן להוריד שומן נקודתית, אבל אני מפחד שיחד עם טורסו רזה ובטן שטוחה אני אקבל גם ישבן מצומק ורגליים רזות. מה אני יכול לעשות? 3. אני לא מעוניין להגדיל את מסת השרירים (שאין לי) כלל וכלל, ולכן אני לא מתכנן לעשות שום פעילות אנ-אירובית. אני מעוניין רק להוריד שומן ולהגיע לגודל גוף מינימלי (כמובן לא עד כדי תת-משקל). יש לך מה להמליץ לי בנושא? האם למשל הליכה גורמת לגדילת השרירים ברגליים, לדוגמא? 4. לאן אני יכול ללכת שימדדו לי את הגובה והמשקל בצורה אמינה? אני רוצה נתונים מדוייקים, ולא בכל מקום מקפידים על ס"מ או ק"ג לפה או לשם. אההה ובחינם כמובן. 5. האם לאחר הירידה במשקל ייווצר לי עור תלוי ועודף? או סימני מתיחה? פשוט מאוד אני כל החיים בערך במשקל הזה, ומעולם לא הייתי יותר רזה מזה. תודה מראש על התשובות, אני מקווה שתגיבי כמה שיותר מהר.

08/05/2006 | 08:48 | מאת: לאה פינטו

VOGGI שלום, כאדם רזה (כפי העולה מתאורך) אני מבינה שמה שאתה מבקש לעשות זה לחטב את גופך. ובזאת, אכן רק פעילות גופנית יכולה לתרום לך. אבל ראשית בוא נעשה קצת סדר במושגים. אתה מדבר על ירידה במשקל, מה שלא בהכרח יקרה כתוצאה מפעילות גופנית יתכן וסביר להניח שאפילו ההיפך. ולזה אין קשר עם מראה גופך כי שמירה על המשקל או עליה של המשקל תשקף את מסת השריר בעיקר. משקל השרירים נובע מתכולת המים בהם וזה משפיע על משקל הגוף הכללי. אדם שרירי יכול לשקול 100 ק"ג ולהראות חטוב בלי טיפת שומן מדלדלת אחת. ככל שמסת השרירים שלנו גדולה יותר, חילוף החומרים שלנו עולה כי השרירים הם צרכנים טובים של אנרגיה (קלוריות). וצריכת האנרגיה שלהם באה בעיקר משומנים. בנוגע לאבחנה שאתה עושה בין פעילות אירובית לפעילות אנאירובית - ממה שאתה מתאר אני הייתי ממליצה לך על שילוב של השניים. בכל גוף, בודאי גם רזה, יש מסת שומן שחיונית להשרדותו ולבריאותו. כדאי להפנים שהתכונה הפיזיקלית של שומן איננה משקל אלא נפח. כשחגורת השרירים סביב מאגרי שומן רפויה, השומן "ישפך" החוצה בגלל תכונת הנפח שלו. ממה שאני מבינה מדבריך, זה מה שרצוי לך לעשות, לעבוד על השרירים באזורים שציינת כדי ש: 1. "יאספו" פנימה את השומן המשתפל. (עבודה על שרירי הבטן גם תמנע בעיות גב בעתיד) 2. שימור וחיזוק השרירים יעלה את רמת צריכת האנרגיה משומנים (חילוף חומרים במנוחה) זוהי פעילות אנאירובית שלמען לא תנפח את שריריך מעבר לרצוי צריכה להיות מתונה. תתייעץ עם מדריך כושר בענין (כנס לאחד הפורומים העוסקים בתחום). גם הליכה תתרום אך לא באופן ממוקד. ובכל מקרה רצוי לשלב הליכה (לטובת סיבולת לב-ריאה, תפוקת לב וכ"ו). ואם כבר הליכה אז בחוץ. פחות ממליצה על הליכון. ובהליכה להקפיד על הנפת ידיים מכוונת, מה שיתרום להפעלת וחיזוק השרירים בפלג הגוף העליון. אז זכור, במקרה שלך המטרה לא צריכה להיות ירידה במשקל אלא צמצום היקפים ולא בהכרח באמצעות צמצום מסת שומן אלא חיזוק "חגורות" השרירים. אם תפסיק את פעילותך, שריריך יחזרו אט אט למצב רפוי ואכן תחזור לאותה נקודה. עור תלוי? לא נראה לי. זה קורה במקרים של השמנת יתר. סימני מתיחה? אולי, גם זה לא בטוח. חייבת להודות שמה שמטריד אותי הוא העיסוק בלעצב את גופך באופן מדויק וקפדני כל-כך. למה המדדים כל-כך חשובים? מקווה שקיבלת המידע הדרוש לך בהצלחה לאה פינטו

מנהל פורום הרזיה ללא דיאטה