איבוד זיכרון רגעי ובלבול

דיון מתוך פורום  תמיכה ויעוץ לגיל הזהב

02/10/2006 | 17:55 | מאת: אלון

שלום, אבי בן 68, לפני שבועיים עבר בדיקות רפואיות ומצבו הבריאותי מעולה אין לו כל מחלות או חוסר תפקוד כלשהוא. אבי עובד 9 שעות ביום. לפני מספר ימים נסעתי איתו בערב בצומת שקרובה מאוד לבית שבה הוא עבר לפחות אלף פעם הוא פתאום לא זכר להיכן פונים. הוא טען שהוא פשוט היה פתאום מבולבל. אחרי שעצרנו הוא חזר לעצמו והמשיך בנסיעה כרגיל. לאחר מכן הוא סיפר לי שבחצי שנה האחרונה זה קרה לו מספר פעמים. מה עושים??

02/10/2006 | 20:20 | מאת: דני לא רופא ולא מטפל

האם כשאביך עבר את הבדיקות, הרופא היה מודע לנושא איבוד הזכרון הזמני? יש מספר גורמים ידועים שעלולים לגרום לתופעה, חלקם אי איזון מטבולי, ואני לא רוצה לפרט פה כי אני לא רופא. אבל הכתבות שקראתי באינטרנט אומרות שבהרבה מאד מקרים אפשר לטפל בבעיה. רק אציין שאבי סבל בגיל יותר גבוה מאיבוד זיכרון רגעי חמור, וטיפל בעצמו על ידי אמירת האלף-בית קדימה ואחורה, עד שרופא במקרה עלה על זה שהסיבה חוסר איזון של אלקטרוליטים ורפא אותו לחלוטין על ידי התאמת דיאטה מתאימה.

05/10/2006 | 11:04 | מאת: miro

אם את מעונינת באיבחון טוב, בגילוי הגורם לבעיה והטיפול בו ממליץ לפנות למומחה לרפואה סינית בעל ניסיון של עשרות שנים, בשם נודר 052-2752319 יכול לעזור בודאות שנה טובה וחתימה טובה מירו

06/10/2006 | 11:56 | מאת: דני לא רופא ולא מטפל

כשמספרים לי על פלאי הרפואה הסינית, אני תמיד שואל את עצמי - אם הרפואה הסינית כל כך נפלאה, למה תוחלת החיים בסין בערך 7 שנים פחות(72 שנים) מאשר בישראל (79 שנים) http://en.wikipedia.org/wiki/List_of_countries_by_life_expectancy

08/10/2006 | 11:15 | מאת: ליאורה

בהמשך לדברי דני - דבריך לא רציניים וזאת בלשון המעטה... מאין לך הבטחון שהאיש נודר "יכול לעזור בודאות". אין שום דבר ודאי ברפואה כזו או אחרת.. אתה לא מכיר את האיש שבו מדובר, לא יודע, לא בדקת, ואולי גם לא יכול להבין (מכיוון שסביר להניח שאינך רופא) את הרקע הרפואי שלו.

08/10/2006 | 19:08 | מאת:

לאלון שלום. איבוד זכרון בגילו של אבי יכל להיות החל מירידה טבעית בזכרון דרך חסרים מטאבוליים , בעית ראיה, מחלה ויראלית,דכאון ועוד ועוד. תתכנה גם בעיות נוירולוגיות. כדאי להבדק בהתאם על ידי רופא משפחה או גריאטר. יתכן והרופא ימליץ על אבחון נוירולוגי שלא יכול להזיק. כל אחד מהגורמים האלה , ככל שמתגלה מוקדם יותר יש סיכוי להיפוך ו/או בלימת התהליך במידה ויש כזה. אני לא שוללת רפואה אלטרנטיבית אך רק לאחר אבחון מדוקדק והתאמת הטיפול בעיה. בברכה נעה