האם לעשות בדיקת מי שפיר?

דיון מתוך פורום  הריון ולידה

21/12/2018 | 13:26 | מאת: לימור

השאלה אם לעשות או לא מי שפיר? אני ממש מפחדת מהבדיקה ממחטים, מסיכון של הפלה. אני בת 39 וילדתי בעבר שני בנים והלידות עברו בסדר וגם הילדים. אז השאלה אם זה הכרחי או שאפשר לותר

22/12/2018 | 11:54 | מאת: ד"ר מיה נאור דובב

המלצת משרד הבריאות היא לבצע דיקור מי שפיר בשל סיכון מוגבר לתסמונת דאון בגיל זה. מכאן נובע שההמלצה הרפואית הינה ביצוע הבדיקה.

22/12/2018 | 20:37 | מאת: ד"ר מיקי מוסקוביץ

יש לך כיסוי כספי ממשרד הבריאות מעל גיל 35, כעיקרון את צריכה להבין שדיקור מי שפיר היא הבדיקה היחידה שמוגדרת אבחנתית-היינו בדיקה שתוצאותיה מדוייקות ב 100% בנוסף ניתן לבצע עם החומר הגנטי שנאסף בדיקות רחבות מאוד כמו צ'יפ גנטי ואחרות, שאר הבדיקות הנוגעות בתסמונת דאון ואחרות מוגדרות בדיקות סקר-זה אומר בדיקות עם יכולת אבחון טובה אבל לא של 100% (לצורך העניין השקלול של השקיפות עם הסקר הביוכימי של שליש ראשון ושני מגיעה ל94% דיוק באבחון בגילך) בדיקה של NIPT לדוגמה היא בדיקת דם ומדוייקת ב 99% לגבי תסמונת דאון, אם את חושבת שתוכלי להסתפק בתוצאה של בדיקה כזו אז זו זכותך לא לבצע דיקור, קחי בחשבון שבדיקור יש סיכוי של 1:500-1:700 לירידת מים ואיבוד ההריון במקרים מסויימים, אנחנו כעיקרון בדיעה שעדיף לקחת את הסיכון הזה כדי לקבל תוצאה מדוייקת אבל את מחליטה בסופו של דבר

מנהלי פורום הריון ולידה