PGD או PGS - אני נשאית מוטציה

דיון מתוך פורום  הריון ולידה

13/06/2018 | 15:11 | מאת: יעל

אני נשאית של מוטציה בפנילקטנוריה. מוטציה רצסיבית (אני בחורה בריאה, ואין לי פנילקטנוריה במשפחה). כרגע מסתמן שאני הולכת לכיוון של תרומת זרע (מעדיפה מחול). מה עושים במצב כזה? אני מאמינה שאין אפשרות לבדוק את התורם. מגיע לי PGD? (אני בעצמי רופאה, לא רוצה להיחשף בנתיים בפני חבריי הרופאים, שאלתי בעקיפין ואמרו לי שכנראה כן זכאית לזה) רציתי גם לדעת מה אחוז הסיבוכים בPGD ואיזה סיבוכים מוכרים תודה

14/06/2018 | 23:25 | מאת: ד"ר מיקי מוסקוביץ

בארץ בודקים את התורמים אז זה די מנטרל את העניין, אני משער שגם תרומות מחו"ל, פשוט ודאי שבדקו את התורם, סיבוכי PGD אינם ספציפיים לפרוצדורה, בגדול זה מה שתמצאי ב IVF באופן כללי, תאומים, שלישיות, גירוי יתר שחלתי, דימום בשאיבה, כאבים וכו'...

מנהלי פורום הריון ולידה